Luksuzni holandski brodovi uskoro u Srbiji

Holandska kompanija "Vahali Service & Marine" pregovara sa potencijalnim velikim klijentom iz Evrope o izgradnji broda u Srbiji namenjenog samo za plovidbu Dunavom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na svečanosti povodom krštenja i porinuća putničkog broda "MPS Antonio Beluči", u beogradskom brodogradilištu, iz pomenute firme je rečeno da će za taj posao morati da se modifikuje navoz na brodogradilištu, da bi brod dugačak 135 metara i širok 16 metara, mogao da se izgradi na toj lokaciji iz jednog dela.

Na poslu će biti zaposleno najmanje još oko 100 ljudi. "Vahali" je navodno veoma zadovoljan radnicima u Srbiji, njihovom sposobnošću i mogućnostima da naprave brodovi veoma visokog kvaliteta, možda čak i bolji nego u Holandiji.

Ambasador Kraljevine Holandije u Beogradu Laurent Luis Stokvis je kazao da je kompanija "Vahali Service & Marine" na korak do izgradnje kompletiranih brodova u Srbiji.

Brod za rečnu plovidbu "Antonio Belluči", koji je krstila supruga ambasadora Odilia Stokvis, dugačak je 110 m i širok 11,4 m, a njegova izgradnja je počela u februaru.

Čelični trup će sutra krenuti u Holandiju na završnu doradu. Putnički brod "Antonio Belluči", predviđen za luksuzna krstarenja od Amsterdama do Crnog mora, moći će da ugosti 140 putnika u 70 kabina, imaće 30 članova posade, a biće spreman za upotrebu od marta 2012.

Vrednost radova u Srbiji iznosi četiri miliona evra, a posle kompletnog završetka brod će vredeti 14 miliona evra.

Vlasnik broda "Antonio Belluči" je Holanđanin Ton Van Henkst, bivši kapetan koji danas poseduje sopstvenu flotu putničkih brodova za luksuzna krstarenja.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Mesto gde beloglavi supovi šaraju nebom... / VIDEO

Postoji li išta lepše za nekog ko bi što bolje da upozna Srbiju?! Ali kao i što to biva u Srbiji, ne ide to baš tako lako... Od Zlatibora do Nove Varoši bilo je sve u najboljem redu. Put lep, priroda još lepša. Opuštenu atmosferu su kvarili oni, kojima je more reklo da ih neće sačekati, pa su bez ikakve potrebe dovodili sebe i druge u opasnost. Ali to je valjda normalno u Srbiji.

Vesti petak 22.09. 08:36 Komentara: 0

Gde na plažu u oktobru?

Sudeći prema vremenu poslednjih dana, izgleda da je leto zaista gotovo. Postoje, međutim, one destinacije na kojima čak i u oktobru možete da se sunčate i kupate...

Vesti sreda 20.09. 20:20 Komentara: 33
strana 1 od 976 idi na stranu