Izvor: Tanjug

Muzej falusa u malom ribarskom gradiću Husavik (Hysavik) na Islandu konačno je dobio svoj prvi, pravi primerak ljudskog penisa.

Ova neobična ustanova nedavno je dobila donaciju od porodice preminulog Pala Arasona, u obliku njegovog polnog organa koji će upotpuniti bogatu kolekciju organa kitova, foka, medveda i raznih drugih sisara.

Tokom godina, nekoliko ljudi je obećalo da će, nakon smrti, muzeju zaveštati svoj polni organ, među njima jedan Amerikanac, jedan Britanac i jedan Nemac, ali je porodica Arason prva koje je održala njegovo obećanje.

„Čekao sam tog čoveka punih 15 godina", rekao je Sigurdur Hjartarson, direktor muzeja, koji je veoma ponosan na novi eksponat.

Hjartarson je muzej osnovao pre 15 godina u Rejkjaviku, ali ga je kasnije preselio u Husavik, poznat, pre svega, kao mesto pogodno za posmatranje kitova. Muzej falusa, koji je u međuvremenu postao važan deo lokalne turističke ponude, svakog leta posete stotine ljudi. Zajedno s prvim ljudskim penisom u svojoj kolekciji, muzej sada broji 276 falusa, koji su ili u formaldehidu ili su osušeni, preparirani i okačeni o zid.

„Zvezde" među eksponatima su penis kita dug 170 santimetara, abažuri napravljeni od testisa bika kao i „neobično velika" falusna kost kanadskog morža.

Hjartarson (69) kaže da je počeo da se interesuje za „falologiju" kada su mu, kao dečaku koji je živeo na selu, dali batinu od bikovog penisa, s kojom je terao stoku na ispašu. Kasnije, kad se zaposlio u školi u blizini ribarske luke, kolege su mu donosili penise kitova na poklon.

„Tako sam počeo. Otvorio sam muzej pre 15 godina sa 62 primeraka, a sada ih imam 276", rekao je ponosno ovaj neobični kolekcionar.

Donacija Pala Arasona, bivšeg turističkog radnika koji je preminuo je 5. januara u 95. godini, zvanično je postavljena u muzeju prošle sedmice. Hjartarson je kazao da donacija u potpunosti odgovara Arasonovoj ličnosti.

„Voleo je da bude u centru pažnje. Bio je veoma duhovit. Voleo je da se hvali i da bude provokativan", kazao je direktor muzeja, odbivši međutim da otkrije veličinu najnovijeg eksponata. „Moraćete da dođete i sami vidite", dodao je on.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.