Izvor: B92

Ugostitelji u našem najpoznatijem zimskom centru trljaju ruke. Gotovo da nema slobodnih soba, a novi gosti stižu na skijanje u martu i aprilu

Izvor: Večernje novosti

Na Kopaoniku se trenutno odmara nekoliko hiljada gostiju, gotovo svi hoteli su puni, a u nekima se traži i mesto više. Direktor hotela „Putnik“ Andrija Jeremijević kaže da je na „slatkim mukama“, jer su sve sobe pune, a gosti iz cele Srbije, bivše Jugoslavije, Rusije i Mađarske zovu i interesuju se za skijanje u martu, a neki i u aprilu.

Na stazama snega ima dovoljno, žičare rade, uslovi za skijanje su izvanredni, a i cene su povoljne. U našem hotelu polupansion (sa obilnim švedskim stolom) košta 2.900, a već za koji dan, od 12. marta, koštaće samo 2.400 dinara, ima naravno i još jeftinijih hotela, posebno u domaćoj radinosti - kaže Jeremijević koji je i potpredsednik Udruženja kopaoničkih hotelijera.

- Klima i zime se menjaju, već nekoliko godina imamo bolji mart od januara, meteorolozi najavljuju nove padavine i novi sneg, odlično funkcioniše i sistem za „proizvodnju“ veštačkog snega, tražićemo od Ministarstva prosvete da pomeri raspust kako bi što više dece sa roditeljima moglo da uživa na snegu. U vreme raspusta snega nije bilo.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.