Izvor: B92

Preduzeće Željeznički prevoz upozorilo je na problem velikog kašnjenja vozova iz Srbije prema Crnoj Gori, zbog čega su učestale žalbe putnika, prenosi agencija Beta.

Izvor: Dan

Portparol preduzeća Kalina Adrović izjavila je da bi se moglo desiti da "neke međunarodne linije" budu ukinute ukoliko bi se nastavilo sa višečasovnim kašnjenjima.

Beta podsjeća da je Crna Gora željeznicom trenutno povezana jedino sa Srbijom i Albanijom, ali da pruga za Skadar praktično nije u funkciji.

Adrović je u ponedjeljak rekla agenciji da je voz Beograd-Bar u nedjelju veče u polasku kasnio punih šest sati. Umjesto da krene u 22 sata, pošao je u ponedjeljak u četiri časa ujutro.

- U željeznici Srbije se obično pravdaju potrebom lagane vožnje na pojedinim dionicama pruge Beograd-Bar kroz Srbiju - navela je Adrović.

Za nedjeljno kašnjenje voza Željeznica Srbije se pravdala „čekanjem četvoro kola iz Subotice", uz opasku da je kašnjenje uslovljeno i "nekim incidentom".
Adrović je naglasila da Željeznički prevoz čini sve da kašnjenja vozova kroz Crnu Goru svedu na najmanju mjeru, ističući da vozovi kroz Crnu Goru kasne maksimalno pet minuta.

Željeznički prevoz od jesenas vraća putnicima dio, ili cjelokupan iznos cijene karte u slučaju da voz kasni na teritoriji Crne Gore. Prvobitno je to važilo i za međunarodne vozove, ali to više nije slučaj zbog velikih kašnjenja vozova iz Srbije i nerazumijevanja na koje su naišli u Željeznicama Srbije.

Adrović zaključuje da su putnici s pravom nezadovoljni zbog kašnjenja vozova, ali da je njena kompanija nemoćna da riješi taj problem.

S.G.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.