Izvor: B92

Putnici će moći da lete do Beča, Dubaija, Rima, Trsta, Berlina po ceni povratnih karata od 89 do 289 evra sa svim taksama.

Izvor: Blic

Nacionalna avio-kompanija "Jat ervejz" nastavlja sa akcijom prodaje karata po promotivnim cenama za prolećne mesece do 29 destinacija. Prodaja počinje već od petka 18. i trajaće do kraja februara, za putovanja koja će kompanija obavljati od 1. marta do 15. aprila, saznaje "Blic".

Putnici će moći da lete do Beča, Dubaija, Rima, Trsta, Berlina po ceni povratnih karata od 89 do 289 evra sa svim taksama. „Jat”, takođe, kako nezvanično saznajemo, od kraja aprila planira i direktan let za Španiju, tačnije, za aerodrom Đirona na Kosta Bravi.

Iako broj jeftinih karata varira od leta do leta, po najnižim cenama obično se prodaje između 20 i 30 mesta po avionu. Tokom prethodne „Jatove” akcije snižavanja cena, koja je trajala do 31. januara, karte su planule, pa ni ne čudi što nacionalni avio-prevoznik nastavlja s ovom praksom, a nova akcija startuje od 18. februara.

– Prodaja avio-karata ka 29 destinacija, koliko je u ponudi tokom akcije, u našim predstavništvima, poslovnicama preko kol-centra ili putem Jatovog sajta, kao i agencija koje prodaju naše karte trajaće do 28. februara. Putnici će moći za 89 evra da kupe povratnu kartu do Beča ili da u pomenutom periodu lete do Dubaija za 289 evra navode u „Jatu”.

U cenu promotivnih karata uračunati su svi troškovi, osim troškova izdavanja avio-karte (pogledati tabelu).

Nacionalni avio-prevoznik za predstojeću letnju sezonu, međutim, sprema još novina, tačnije nove destinacije. Iako će se mnogo više o tome znati nakon predstojećeg sajma turizma u Beogradu, saznajemo da se razmišlja o liniji za Kosta Bravu od aprila. Radi se o letu koji bi bio sličan čarteru, turoperateri mogu da zakupe sedišta, ali se karte mogu kupiti individualno. Na Sajmu turizma će nacionalna avio-kompanija izložiti detalje saradnje sa „Kroacija erlajnzom“, a razmatra se varijanta da dve kompanije podele letove za Pulu i Dubrovnik.

Kako dodaju u „Jat ervejzu”, zadovoljni su i prodajom karata za mediteranske destinacije u letnjoj sezoni, ali ističu da putnici kasno kreću sa rezervacijama.

-Naši putnici se, za razliku od onih u svetu koji puno ranije rezervišu, relativno kasno odlučuju za rezervaciju karata koje bi tako bile jeftinije- ističu u “Jatu”.

Šta treba da znate

- 18. februara počinje prodaja i traje do 28. februara

- akcija važi za letove od 1. marta do 15. aprila

- u cenu su uračunati svi troškovi sem usluge prodaje karata

- nova usluga kreće se od osam do trideset evra, u zavisnosti od destinacije i mesta kupovine karte

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.