Izvor: B92

Pomoćnik ministra Nebojša Popović najavio je da će pregovori početi sa Izi džetom i Rajanerom iz Velike Britanije, kao i Viz erom iz Mađarske.

Izvor: Vijesti

Jeftiniji letovi

Ministarstvo za održivi razvoj i turizam počeće narednog mjeseca pregovore sa tri lou kost /low-cost/ kompanije o uvođenju redovnih letova u Crnoj Gori.

Pomoćnik ministra Nebojša Popović najavio je da će pregovori početi sa Izi džetom i Rajanerom iz Velike Britanije, kao i Viz erom iz Mađarske.

" Očekujemo da u roku od 30 dana ponudimo Vladi koncept koji će operaterima omogućiti ulazak na crnogorsko tržište. To je značajno i zbog turističke privrede ali i za naše građane koji će po mnogo povoljnijim cijenama moći da otputuju na neku međunarodnu destinaciju", rekao je Popović Radiju Antena M.

Problemi Ski centra Durmitor

Popović je na pitanje da li će Ministarstvo naći neko rješenje za stanje u Ski centru Durmitor, odgovorio da će operativni tim, koji je prošle godine formiran s ciljem što hitnijeg rješavanja problema u tom preduzeću, na narednoj sjednici Vladi predložiti tri moguća modela.

" Taj tim obavio je niz sastanaka sa relevantnim subjektima i pribavio neophodnu dokumentaciju za donošenje odluke i Vladi će već na sljedećoj sjednici predložiti tri moguća modela od kojih će preferirati jedan kao najoptimalniji za rješavanje tog pitanja - kazao je Popović.

On je na pitanje da li bi Vlada mogla da uloži neki novac u Ski centar Durmitor, odnosno da se pojavi kao investitor, rekao da postoje male šanse za to.

"Jedan od ova tri predložena modela bi bio da Vlada kroz jedan vid finansijske pomoći doprinese da preduzeće izađe iz stečaja i da se konačno transformiše", naveo je Popović.

To bi, kako je ocijenio, trebalo da doprinese da Žabljak u što kraćem periodu povrati sjaj jednog zimskog centra.

Popović je kao glavni problem Ski centra Durmitor naveo stečajni postupak, ocijenivši da je nedopustivo da on traje toliko dugo, odnosno oko šest godina.

" Namjera Ministarstsva je da se konačno stavi tačka na stečajni postupak i da preduzeće što prje izvede iz stečaja, a onda kroz strane direktne investicije dostigne ono što po vrijednosti svoje imovine i zaslužuje", zaključio je Popović.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.