Izvor: B92

Ski centre u Srbiji tokom protekla tri dana posetio je veliki broj ljubitelja zimskih sportova, a samo u ponedeljak je na stazama Kopaonika, Zlatibora i Stare planine skijalio više od 4.000 skijaša

Izvor: Večernje novosti

Ski centre u Srbiji tokom protekla tri dana posetio je veliki broj ljubitelja zimskih sportova, a samo danas je na stazama Kopaonika, Zlatibora i Stare planine više od 4.000 skijaša.

U ski centru Kopaonik visina utabanog snega na stazama je do 40 centimetara, a na raspolaganju su žičare Karaman greben, Pančić, Krst, Duboka 1, Duboka 2, Mašinac i ski vrtić, saopštilo je preduzeće Skijališta Srbije.

U ski centru Tornik na Zlatiboru skijašima su na raspolaganju staze Tornik, Ribnica i Čigota.

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, visina utabanog snega na stazama je do 40 centimetara.

U skijalištu na Staroj planini posetiocima je na raspolaganju četvorosedna žičara i staza Konjarnik, a za najmlađe tu je staza Markova livada, kao i bebi ski lift.

Debljina utabanog snega na stazama je od 15 do 30 centimetara.

Prema najavama meteorologa, u narednim danima očekuju se nove snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača, dodaje se u saopštenju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.