Izvor: B92

Da sva sjedala nisu jednako dobra za putnika možemo se uvjeriti na web stranici www.seatguru.com. Na vrlo preglednoj stranici obrađeno je nekoliko avio kompanija i tipovi aviona kojima lete.

Izvor: Jutarnji.hr

Obično u avionu volimo gledati kroz prozorčić i, ako nije oblačno ili maglovito, uživati u krajolicima koje vidimo. Planine prekrivene snijegom, rijeke koje krivudaju, otoci razasuti u moru, a prepoznajemo ih po oblicima ili brzo tražimo svoj primjerak časopisa avio kompanije s kojom letimo i pokušavamo uz kartu deštfrirati koji bi to otok mogao biti. Gradovi noću izgledaju poput blještave kugle koja još dugo nakon prolaska sjaji u mraku.

A onda, shvatimo da nisu sva sjedala uz prozorčić ista. Možda ste već imali sjedalo iznad krila? I šta ste vidjeli? Samo krilo aviona cijelo vrijeme puta. Ili ste rezervirali u zadnji tren i bili smješteni u sredini između ostalih putnika koje niti ne poznajete i svaki put kad biste htjeli ustati, morali biste zamoliti jednog ili dva putnika da ustanu.

Ili letite na duže staze i bitno Vam je da možete spustiti naslon sjedala u potpunosti. Niste niti razmišljali da se naslonjači sjedala u posljednjem redu ekonomske klase ne mogu u potpunosti spustiti. Možda pak više volite ispružiti noge; za ovu su varijantu najbolje sjedala u prvom redu (odnosi se isto na ekonomsku klasu). Ta su sjedala kod većine avio-kompanija rezervirana za bebe tj. za roditelje s djecom do dvije godine starosti.

Da sva sjedala nisu jednako dobra za putnika možemo se uvjeriti na web stranici www.seatguru.com. Na vrlo preglednoj stranici obrađeno je nekoliko avio kompanija i tipovi aviona kojima lete. Jednostavnim pozicioniranjem miša vidimo koja su sjedala dobra, koja se ne preporučaju, a kod kojih je potreban oprez.

Osim toga, možete dobiti detaljne informacije o audio i video opremi, hrani za odrasle i bebe te dječijem krevetiću. Čak imate i informacije o širini prostora između sjedala i redovima po razredima (prvi razred, business i ekonomska klasa). Kod dužih letova nekima je bitno da su u blizini toaleta, druge pak već i sama pomisao na stalno prolaženje putnika unaprijed iritira. Na planu aviona vidi se točno uz koja sjedala su toaleti ili izlaz na slučaj nužde. A možda Vam je portebna informacija o mogućnosti putovanja Vašeg kućnog ljubimca; i ovu informaciju možete pronaći na spomenutoj internet stranici. Stranica nudi još mnoštvo drugih informacija kao što su savjeti za prijavu leta, prtljagu, let maloljetnih osoba bez pratnje odraslih.

Za potpuni užitak u putovanju avionom raspitajte se na vrijeme o Vašem sjedalu i uživajte u letu. Ugodan let!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.