Izvor: B92

Put od Loznice do Malog Zvornika, Ljubovije i Bajine Bašte je u solidnom stanju, gužve su retke, kao i one na okolnim graničnim prelazima na Drini

Izvor: Večernje novosti

Drinska magistrala, od Loznice do Malog Zvornika, Ljubovije i Bajine Bašte, jedan od važnijih puteva koji vode ka Zlatiboru i Jadranu, ne samo što je u idiličnom ambijentu između prelepe reke i divnih ravnica, sa jedne i brda sa druge strane, čije zelenilo dođe kao svojevrstan drug na drumu mnogi vozačima u odlasku i povratku sa letovanja.

Drum je u solidnom stanju, gužve su retke, kao i one na okolnim graničnim prelazima na Drini, a da saobraćaj, ipak, bude „pod kontrolom“ zdušno se trude patrole saobraćjne policije iz Loznice, Malog Zvornika, Ljubovije i Bajine Bašte, koje motre na, eventualne, nesavesne vozače, posebno na delovima gde neki znaju baš da se „opuste“. Policija je, međutim, za revnosne vozače sjajan partner, jer su spremni, u svakom trenutku, danju i noću, da priteknu u pomoć vozačima.

Put je, na dobrom delu „trase“ krivudav ali ima i sjajnih deonica koje su „prave kao strela“. Na samo sedam-osam mesta kolovoz je oštećen i to na nekoliko metara, ali su takve „tačke“ odlično i blagovremeno obeležene i to iz oba smera.

I dalje od Bajine Bašte, pa sve do Zlatibora, a potom i dalje prema Jadranu, preko Tare, put je sasvim dobar i na vozačima je samo da ne preteraju u brzini, i zbog mogućih kazni i zbog toga da ne pokvare letovanje ili povratak sa njega. Na nekim delovima, istina, putokazi su odavno zreli za zamenu kao oni kod raskrsnice u Kremni, koja, s jedne strane, vodi ka Zlatiboru a, s druge, ka Višegradu.

IDEALNO ZA RUČAK

PORED puta su mnoge benzinske pumpe, moteli, kafane, restorani, etnosela i manastiri, među kojima, pored ostalog, Soko grad kod Ljubovije do koga je, uz pomoć države, stigao savremen put.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.