Izvor: B92

Iako ima svoj Medija centar sa 22 zaposlena, „Jat ervejz“ je angažovao i privatnu agenciju za poslovni i medijski marketing „Farmer end Spaić“, saznaju „Novosti“. Koliko će ta usluga koštati „Jat“, generalni direktor Srđan Radovanović ne želi da otkriva.

Izvor: Večernje novosti

Podsećanja radi, upravo je Radovanović u javnosti obelodanio poslovni gubitak „Jata“ u prošloj godini od 29 miliona evra, a finansijski od čak 80 miliona. I dok šrafovi otpadaju sa panela, kasne avioni ili se odmah po poletanju vraćaju na beogradski aerodrom, o novoj floti se izgleda u „Jatu“ ozbiljno još ne razmišlja. Jer, poljuljani ugled i izgubljeno poverenje putnika nacionalni avioprevoznik može da vrati samo novim avionima, a ne marketinškim trikovima.

- „Jat ervejz“ ima ugovore sa velikim brojem različitih dobavljača robe i usluga, pa i sa različitim agencijama, konsultantskim kućama i drugim stručnim firmama, kao što to ima i svako preduzeće čije je poslovanje složeno kao što je naše, bilo ono javno ili privatno preduzeće, domaća ili strana kompanija - delimično na pitanja „Novosti“ odgovara Radovanović. - Nacionalni avioprevoznik posluje po principu savremene korporacije, a angažovanje stručnjaka sa strane za posebne poslove jeste jedna od odlika takvog poslovanja.

Na pitanje koliko će to da košta i šta će raditi zaposleni u Medija centru, odgovora nema.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.