Izvor: B92

Očajne vlasti malog mjesta Fucking u Austriji postavile su nadzorne kamere kako bi spriječile turiste da se glupiraju i slikaju u bezobraznim pozama pred znakom na ulazu u mjesto.

Izvor: Sarajevo-x.com

Mještanima seoceta su dosadili turisti koji cijelo ljeto obilaze Fucking, kako bi se slikali pored znaka i na taj način stvarali gužvu i buku.

"Siguran sam da svaki od tih turista misli da se on toga prvi dosjetio, ali vjerujte da nije tako. Mi smo se već od toga umorili, zbog čega smo i odlučili poduzeti nešto", rekao je jedan od mještana ovog sela blizu Salzburga.

"Ovo je vrlo tradicionalna zajednica i smatramo da je ovakva vrsta našeg javnog eksploatiranja šokantna"“, dodaje stanovnik Fuckinga, sela u kojem žive 104 stanovnika.

Odsad će kamere snimati sve posjetitelje u nadi da neće ići "skroz do kraja" kad su nadzirani.

"Kamere bi ih mogle natjerati da razmisle dvaput i da samo najnormalnije poziraju za fotografiju", rekao je mještanin sela, koje je ovo bizarno ime dobilo u šestom stoljeću.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.