Izvor: B92

Britansko ministarstvo spoljnih poslova uvrstilo je Hrvatsku među "opasnije države“ i upozorilo svoje turiste na terorizam i organizovani kriminal u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Svojim turistima britansko ministarstvo savetuje da svoje lične dokumente, kada su u Hrvatskoj, uvek nose sa sobom, a ne isključuju i mogućnost falsifikovanog novca, naročito novčanica od 200 i 500 kuna.

Britansko ministarstvo na svom portalu upozorilo je turiste to da "do napada može da dođe i u turističkim krajevima".

Pored toga, ministarstvo upozorava i da bi na hrvatskim putevima mogle da ih napadnu grupe razbojnika koje čekaju naivne turiste, od kojih traže navodnu pomoć na putu.

Ministarstvo dodaje i da u Hrvatskoj još uvek ima neistraženih minskih polja u planinama, selima i zabačenim krajevima.

Pored toga, sudeći prema ovom portalu, u Hrvatskoj prete i meningitis, koji prenose krpelji i aids.

O opasnostima koje vrebaju u Hrvatskoj javlja i BBC, koji piše o obistvu Ive Pukanića i Ivane Hodak, kao i da je posle tih ubistava koja su odjeknula u javnosti, kao i brojnih napada na novinare, u Hrvatskoj porastao strah od mafije.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova je, burno reagovalo na pisanje BBC, nazvavši ga zlonamernim i netačnim.

Istovremeno je u svom saopštenju hrvatsko ministarstvo je navelo i da će britanskog ambasadora u Zagrebu zamoliti da objavi realnu i objektivnu sliku Hrvatske.

"Uzmite u obzir i da je članak objavljen 10 dana nakon punopravnog članstva u NATO, pre koga je Hrvatska morala da ispuni visoka politička merila, među kojima su i pravosudne reforme za borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i međunarodnog terorizma", piše u saopštenju hrvatskog ministarstva.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.