Skijanje u Crnoj Gori sa žurkama na snegu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore objavila je danas da je i ove godine nastavila kampanju "Bijeg na snijeg" u okviru koje se svakog vikenda, do 26. februara, u tri skijališta Žabljaku, Kolašinu i Vučju organizuju popularne žurke na snegu.

Izvor: Tanjug
Foto: Beta
Foto: Beta

U okviru njih održavaju se koncerti poznatih domaćih i regionalnih izvođača, među kojima su Milena Vučić, Aleksandra Bučevac, Nina Petković, Ajs Nigrutin i Timbe i drugi.

Napoznatiji ski centar Žabljak raspolaže sa 700 ležajeva u hotelima i bungalovima i oko 400 u privatnom smeštaju. Cene polupansiona u hotelima, kreću se od 21 do 40 evra po osobi.

U skijalištima "Savin kuk" i „Javorovača" na Žabljaku cijene dnevnog ski pasa iznose od 8-15 evra, sedmodnevnog 48 na "Javorovači" i 80 evra na "Savinom kuku", dok je za noćno skijanje potrebno izdvojiti osam evra. Skijališta nude škole skijanja, ski vrtić i organizovanje izleta do izvora Savina voda.

U ski centru Kolašin, cena poludnevnog ski paša je 12, dnevnog 20 evra, dok je dnevni najam opreme 13 evra. Osim škole skijanja, iznajmljivanja motornih sanki, skijalište nudi i bogat zabavni program, svakodnevne Ð ski partije, a povremeno i prave adrenalinske spektakle - ekstremnu vožnju motornih sanki na posebno pripremljenim skakaonicama.

Ski-centar Vučje, kod Nikšića, prilagođen je početnicima i njihovoj obuci. U motelu, cena noćenja sa doručkom je 19 evra, polupansiona 24, dok je za apartman potrebno izdvojiti 31 evro.

Pored rekreativne i takmičarske staze izgrađene su i dve staze za najmlađe kao i dva ski lifta. Dnevni ski paš je 10, za najmlađe pet evra, najam ski opreme 10, sanki pet,a ski borda 15 evra. Cena ski škole sa kvalifikovanim instruktorom je 25 evra po danu.

Ljubiteljima prirode preporučuje se boravak u etno selima sa domaćom crnogorskom gastro ponudom, kao što su Izlazak (Plužine), Jatak (Pošćenje), Nevidio (Pošćenje) i Štavna (Andrijevica), gde se organizuju izleti motornim sankama, transferi do skijališta, mini staze za sankanje i dečije skijanje.

Cene polupansiona u bungalovima u etno selima, kao i cene u privatnom smeštaju, kreću se od 10 do 25 evra.

Vesti

Turistička ponuda Srbije hit u Kini

Srbija je prva zemlja Centralne i Istočne Evrope sa bezviznim režimom za kineske turiste, što je izazvalo veoma pozitivnu reakciju i privuklo preko 100 organizatora putovanja i predstavnika kineske privrede na radionicu Turističke organizacije Srbije (TOS) danas u Pekingu.

Vesti utorak 28.03. 15:20 Komentara: 2

Deset najpopularnjih svetskih destinacija za seks-turizam

Destinaciju za odmor ljudi biraju na osnovu ličnih afiniteta. Neki najviše vole muzeje i istorijske spomenike, drugi su za avanturu u prirodi, treći su u stanju po ceo dan da provedu na plaži, četvrtima je samo šoping u mislima... Ipak, postoje i oni koji određenu destinaciju biraju zbog jednog posebnog razloga.

Vesti ponedeljak 27.03. 12:26 Komentara: 10
strana 1 od 927 idi na stranu