Izvor: B92

Pored interesovanja za letovanje u Turskoj, Grčkoj ili Egiptu, koje su sinoć otvorenom Sajmu turizma najtraženije destinacije, ponovo se pokazalo da vlada i veliko interesovanje za odlazak na more u Crnu Goru...

Izvor: 24 sata

Organizacija „Budvanska rivijera” predstavila je na Sajmu turizma ponudu svojih već dobro poznatih hotela „Slovenska plaža”, „Aleksandar”, „Palas” i „Kastelastva”. Turisti u ovim hotelima mogu odsesti za 26 do 43 evra dnevno po osobi. Vesna Lagator iz „Budvanske rivijere” kaže da do 30. aprila deca imaju pravo na besplatan boravak.

- Deci do 12 godina u pratnju dve starije osobe dajemo gratis letovanje. Dobro smo se spremili za ovu sezonu i adaptirali smo više od 50 odsto smeštajnog prostora na „Slovenskoj plaži”, a u hotelu „Aleksandar” smo otvorili i spa centar - kaže Vesna Lagator.

U agenciji „Kontiki” kažu da na sajmu za sve ponude odobreni popusti od 10 do 20 odsto, a za „ranije rezervacije” i do 40 odsto, u zavisnosti od datuma letovanja i izabranog hotela. Pri rezevisanju se uplaćuje 40 odsto od ukupne sume, a ostatak se može podeliti u šest rata, ali preko kartice „Banke inteza”.
- Ima dosta interesovanja za Crnu Goru. Cene su od 135 evra za osam noćenja u hotelu „Slovenska plaža” na bazi polu pansiona - kaže Milica Žarković iz „Kontikija”.

Preko ove agencije, u hotelu „Splendid” letovanje u dvokrevetnoj sobi do 1. juna košta 475, u junu 550, julu 740, a u septembru 545 evra. Za odmor u Herceg Novom, u hotelu „Sun Resort” treba izdvojiti od 282 u predsezoni, tokom juna 340, a u periodu od 9. jula do 22. avgusta 415 evra po osobi. U postsezoni, od septembra cena letovanja u ovom hotelu su od 340 do 285 evra. Aranžmani za letovanje u Budvi, u hotelu „Blu Star”, nude se po cenama od 205 evra u predsezoni, pa do 300 evra, koliko košta boravak u ovom hotelu od 1. jula do 1. septembra. Boravak u hotelu „Montenegro Beach Resort” u sezoni od 1. jula do 1. septembra košta 435 evra.

Agencija „Odeon” u ponudi ima aranžmane za letovanje u Crnoj Gori po cenama od 175, pa do 1.000 evra za 10 dana.

Polisa putnog osiguranja čuva glavu i novčanik u inostranstvu

Da biste proveli odmor opušteni i oslobođeni od razmišljanja “šta bi bilo kad bi bilo” - tu je UNIQA polisa putnog osiguranja, važna putna isprava koja ne iziskuje veliku svotu novca, a može biti od značajne pomoći i koristi.

Za početak, polisa putnog osiguranja u inostranstvu, pruža pokriće za sve slučajeve koji zahtevaju medicinsku pomoć i to u maksimalnoj visini pokrića do 40.000 evra. Osiguraniku su pokriveni troškovi neophodnog lekarskog tretmana za vreme boravka u inostranstvu, troškovi lekova koje prepiše lekar, kliničko lečenje zdravstveno priznatim metodama, troškovi prevoza priznatih službi za hitnu pomoć, i druge. Prednost UNIQA polise putnog osiguranja je i to što se osiguranik može obratiti bilo kojoj najbližoj zdravstvenoj ustanovi, uz prethodno kontaktiranje kol-centra. Takođe, klijent ne plaća pruženu medicinsku uslugu, već tu obavezu preuzima UNIQA direktno.

Ovakva mogućnost postoji za sve destinacije u Evropi i svetu. Za individualna putovanja premija osiguranja za 10 dana u inostranstvu iznosi oko 1 evro dnevno. UNIQA i nudi Porodične polise sa raznim mogućnostima ugovaranja, u zavisnosti od broja članova.

Tokom Sajma turizma, od 24. do 27. februara, na štandu UNIQA osiguranja, kao i na svim prodajnim mestima – poslovnicama i turističkim agencijama, pripremljena je akcija gde za jedno kupljeno putno osiguranje klijenti dobijaju drugo na poklon. Priređen je i kviz znanja u kojem pobednika očekuje put u Pariz za dvoje.

Duh Mediterana na čarobnoj Siciliji

Najveće ostrvo na Mediteranu, nekadašnja prestonica mafije, mesto koje je inspirisalo Frensisa Kopolu da režira čuveni film “Kum” danas je sigurno i mirno mesto sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, prelepom muzikom i plesom. Vulkan Etna je najveća atrakcija na ostrvu. Uz to ćete sa „Jungle Travelom„ obići katakombe, fantastične plaže, šarmantna sela, mesto italijanskog džet-seta Taourminu i Arhimedovu Sirakuzu, svojevremeno najveći grčki grad celog Mediterana. Aranžman obuhvata 10 dana na Siciliji, pet noćenja u hostelu u Palermu i četiri noćenja u hostelu Kataniji, avionski prevoz sa uključenim taksama i transfere od aerodroma do smeštaja. Polasci su od juna do avgusta, a cena je 500 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.