Izvor: Izvor: telegraph.co.uk

Autor: {"id":186832,"id_news":728621,"name":"","surname":"Izvor: telegraph.co.uk"}

Jedno istraživanje je pokazalao da bi putnici na letovima koji zahtevaju presedanje i dugo čekanje najviše voleli da vreme provedu u bioskopu gledajući filmove.

Dosadni aerodromi sa lošim sadržajima i malo zabave putnicima na dugačkim ili tranzitnim letovima mogu biti najveći problem prilikom čekanja, pa su u jednoj anketi izjavili da bi im bioskop u okviru aerodromske zgrade čekanje na učinilo mnogo lakšim i zabavnijim.

Anketa sajta Skyscanner je obuhvatila više od 10.000 putnika, a skoro polovina ispitanih (49%) je rekla da je bioskop prvi na listi njihovih želja kada se na aerodromu zadržavaju duže.

Rezultati istraživanja će verovatno najviše obradovati upravu aerodroma u Hong Kongu, gde je nedavno počeo sa radom bioskop i IMAX tehnologiji. Aerodrom u Singapuru takođe ima bioskop.

Čaure za spavanje - novina koju je nedavno uveo aerodrom u Abu Dabiju - su sledeća napoželjnija stvar, što ukazuje na to da bi većina putnika u tranzitu mođžda volela da iskoristi to vreme da se prilagodi promeni vremenske zone.

Za mnoge možda neočekivano, biblioteka se našla ta rećem mestu, uprkos porastu popularnosti elektronskih čitača koji su ujedno i prave biblioteke sa stotinama naslova, dokazujući da budućnost za tradiocionalnu štampanu knjigu ipak postoji.

Mnogi od ispitanika su odgovorili da im je potrebno samo malo prostora da protegnu noge, dok je troje od deset učesnka ankete želelo "zonu za dangubljenje".

Na listu 10 napoželjnijih stvari koje bi putnici voleli da imaju na raspolaganju nalazi se i veštaćka plaža, za koju se smatra da bi trebalo da bude sastavni deo svakog većeg međunarodnom aerodroma.

Kompletna lista:

1. Bioskop – (49%)

2. Kapsule za spavanje – (36%)

3. Biblioteka – (32%)

4. Park – (31%)

5. "Zona za dangubljenje" – (30%)

6. Dečja igraonica – (21%)

7. Bazen – (20%)

8. Teretana ili sportski tereni – (15%)

9. Veštačka plaža – (12 per cent)

10. Bicikli – (11 per cent)

Šta vama najviše nedostaje na aerodromima?

Foto: hink4photop / freedigtalphotos.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.