Izvor: SENSE

„Stara planina postaje veliki turistički centar Jugoistočne Srbije, kao što je Zlatibor za Zapadnu Srbiju, Kopaonik za Centralnu Srbiju i Palić za Vojvodinu“, rekao je šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić je rekao da će izgradnjom centra na dobitku biti ne samo gosti koji će moći da uživaju u prirodi, već i lokalno stanovništvo koje će imati gde da plasira svoje poljoprivredne proizvode.

„Ova investicja će vratiti nadu ljudima u ovom kraju koji će najzad moći da žive od svog rada, jer će poljoprivredni proizvodi biti isporučivani kao zdrava hrana gostima“, istakao je lider URS Mlađan Dinkić i dodao da je će novi hotel biti gostima na raspolaganju tokom čitave godine jer osim zimskog, ima uslove i za kongresni i letnji turizam.

Dinkić je izrazio zadovoljstvo što će prva gondola u Srbiji biti upravo na ovoj planini i dodao da će ljubitelji skijaških sportova uz novu gondolu i novu četvorosednu žičaru na raspolaganju imati 13 kilometara staza na Staroj planini.

Hotel će zvanično biti otvoren za Novu godinu, imaće 147 soba, kongresni prostor, spa-wellness centar, klizalište i otvoreni bazen. Izgradnja planinskog centra Stara planina fazno je podeljena i trenutno se realizuju projekti infrastrukture, kao i izgradnja smeštajnih kapaciteta

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.