Izvor: B92

Predstavljena kao novi “Monte Karlo”, zvijezda među turističkim odredištima, Crna Gora ipak postepeno gubi utakmicu na tržištu luksuza, piše sajt cpp-luxury.com.

Izvor: Vijesti

Navodi se da jedini projekat luskuznog turizma koji se nije ugasio je gromoglasno najavljena marina Porto Montenegro, “projekat koji je prošle godine okončao svoju prvu fazu izgradnje”.

“Vrlo je moguće da će iduća faza biti odložena zbog slabije tražnje”, piše na sajtu.

Stvaranje luskuzne destinacije, navodi se, mnogo je više od gradnje infrastrukture za jahte, a privlačenje gostiju iz visokog društva, ne može se ostvariti preko noći.

Navodi se da Oraskomov projekat (na Luštici) teško da će ikad biti realizovan zbog krize u Egiptu.

Specijalizovani sajt izdavaja hotel Aman rizortsa na Svetom Stefanu kao jedini projekat iz sfere luskuznog turizma koji Crna Gora trebutno ima u ponudi.

“Nedavno je najveći regionalni prodavac skupocjenih satova i nakita najavio zatvaranje radnje u Crnoj Gori i selidbu svoje prodavnice u Beograd. Čelnik kompanije je rekao da Crna Gora dramatično pada kao destinacija na kojoj bi se prodavala luskuzna roba”, navodi se u tekstu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.