Izvor: B92

Hotelijeri na Zlatiboru očekuju da će i ovog avgusta posle navale turista za vikend napuniti krevete. U „špicu“ letnje sezone puni bazeni i kupališta

Izvor: Večernje novosti

ŠPIC letnje sezone uveliko traje na Zlatiboru, 13.000 gostiju trenutno boravi na najposećenijoj srpskoj planini, a tokom predstojećeg vikenda očekuje se dolazak još tri hiljade turista. Izvesno je da krizna godina domaćine neće ostaviti „kratkih rukava“, zahvaljujući bogatijoj ponudi i sniženim cenama smeštaja i usluga.

- Oko 80 odsto kapaciteta u hotelima je popunjeno, cene polupansiona su od 2.000 do 5.000 dinara - kaže Darko Đurović iz Turističke organizacije Zlatibora.

U centru planine, na rekonstruisanom i uređenom Kraljevom trgu, u okviru programa „Zlatiborsko leto“, svake večeri na sceni se smenjuju poznate grupe, pevači, glumci...

Solidna poseta s obzirom na ekonomsku krizu, dešava se pre svega zbog cena koje su i do 20 odsto niže nego prošle godine. Zlatiborci su shvatili da cene vanpansionskih usluga, doskora ravne onima u svetskim mondenskim centrima, smanjuju broj gostiju. Zato su pojeftinili cene usluga.

Za isti novac kao lane, na Zlatiboru se zbog mnogobrojnih popusta ove godine može doživeti više, to su gosti osetili, a domaćini na popularnoj planini će kraj godine koja nije slutila na dobro, ipak dočekati zadovoljni.

INFO

* Izleti oko 800

* Ulaz na bazene 100-500

* Apartmani 1.500

* Krevet 500

* Kafa 50-100

* Sok 130

* Roštilj 300-700 dinara

* Cene su u dinarima

PEĆINA I VOZ

SVAKODNEVNO omogućena je poseta različitim znamenitostima užičkog i zlatiborskog kraja: atraktivnoj Stopića pećini, Sirogojnu, Mećavniku u Mokroj Gori, Tari i Višegradu. Za odlaske na obližnji Tornik, gde je omogućeno panoramsko razgledanje planine iz žičare - šestoseda interesovanje je veliko, a kupališta u zlatiborskim selima Šljivovici, Mušvetama, Semegnjevu i Ljubišu, postala su prava atrakcija.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.