Srpske planine posetio rekordan broj skijaša

Srbiju je tokom ove skijaške sezone posetilo preko 233 hiljade skijaša, što je za 40 odsto više u odnosu na prethodnu, zbog čega je ova sezona bila ubedljivo najuspešnija od kada postoje Skijališta Srbije, izjavio je generalni direktor ovog javnog preduzeća Dejan Ljevnaić.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

13:49

Default images
Beta / OMS/MK Group

Ski centri u Evropi i okruženju su planirali da će ove godine ostvariti uspeh ako zadrže isti broj gostiju u odnosu na prethodnu sezonu, a mi smo zaista doživeli ekspanziju”, ocenio je on u izjavi Tanjugu i dodao da broj skijaša u Srbiji neprestano raste. Skijaška sezona 2014-2015 će, dodaje Ljevnaić, biti upamćena i po tome što je 15. februara oboren rekord po broju skijaša u jednom danu u ski centrima.

Tog dana je, kako navodi, u ski centru Kopaonik skijalo preko 9.500 hiljada posetilaca ove planine, a u ski centrima Stara planina i Zlatibor po dve hiljade skijaša. Upitan čime to objašnjava, Ljevnaić kaže da je razlog sistemski i planski rad, kontinuitet u investicijama, to što su ski centri kvalitetno opremljeni najsavremenijim žičarama, pokriveni šitemom za veštačko osnežavanje, ali i što postoji veoma kvalitetan kadar.

Očekuje i da će tokom letnje sezone biti postignut rekord po broju gostiju na planinama jer navodi da Skijališta Srbije poslednje tri godine aktivno rade na promociji planina tokom leta. Govoreći o ski centru Brezovica, Ljevnaić ne misli da je ova planina izgubljena za Srbiju navodeći da postoje mnoga pravna sredstva koja će Srbija iskoristiti kako bi zaštitila svoju imovinu. “

Mi nismo protiv ulaganja u ski centar Brezovica, ali potencijalni investitori moraju da pričaju sa vlasnicima imovine i kapitala u ski centru”, ističe on i dodaje da je to nesporno Srbija. Brezovica, kako objašnjava, ima izuzetan potencijal zbog prirodnog i geografskog položaja, a Srbija je u poslednjem periodu uložila preko 1,6 miliona evra u revitalizaciju ski centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: