Letovanje u Antaliji: Čiste plaže i hoteli iz bajke

Prelepe plaže, istorijske građevine, mesta za zabavu i opuštanje, i nezaboravan odmor - sve to nudi regija Antalija u Turskoj.

Izvor: Punkufer

Utorak, 21.04.2015.

13:50

Default images

Tu su predivni hoteli koji pokazuju svu maštovitost turskih arhitekata, a podeljeni su po kategorijama tako da odmor u ovoj zemlji možete organizovati i za skromniji budžet.

Ukoliko odlučite da svoj godišnji odmor provedete na sredozemnoj obali Turske, turističke agencije će se pobrinuti za sve - ništa nije prepušteno slučaju. Na aerodromu u Antaliji će vas dočekati nasmejani turistički vodiči koji će vas odvesti do vašeg hotela i uputiti u sve ono što je potrebno da znate kako bi odmor prošao bez ikakvih problema.

Ono što je specifično za Turke jeste da skoro pa i nemaju radno vreme, i da su uvek nasmejani kada prilaze mušteriji. To je njihov stil života. Ista stvar je i sa vodičima koji su na usluzi turistima 0-24 sata dnevno, ali to im, kao ni Turcima, ne pada teško i uspevaju da nađu vreme za sebe i odmor.

Svi vodiči iz regiona se druže i oni su neka vrsta zamene za vašu porodicu na terenu - posao vodiča nije samo da vodi izlete i dočekuje ljude na aerodromu. Vodiči su tu da odvedu nekoga na pregled ako se razboli, da nešto prevedu ukoliko se turista ne sporazumeva dobro na stranim jeicima i tu su za sve što je potrebno kako bi se turista osećao prijatno.

Antalijska rivijera - osim što je lepa za kupanje jer su plaže izvanredne, ima hotele za svačiji džep od 3 do 5 zvezdica na bazi polupansiona ili all inclusive usluge, a postoji i dosta mesta namenjenih provodu mladih.

Ukoliko još niste odlučili gde biste na letovanje, opciju Antalije, Beleka, Kemera, Lare, Sidea ili Alanje svakako uzmite u obzir jer će vam pružiti nezaboravan odmor kako za telo tako i za dušu.

Foto: Alex Kulikov/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: