Varadero: Kubanski raj na zemlji

Najekskluzivnije i najpoznatije letovalište u zemlji, gde još vladaju braća Kastro, nalazi se na oko 150 kilometara istočno od glavnog grada Havane i danas je jedan od najznačajnijih turističkih centara Kariba.

Izvor: Punkufer

Ponedeljak, 20.04.2015.

12:30

Default images

Varadero krasi predivna plaža s belim peskom, dugačka čak 28 kilometara, tako da vam neće smetati gužva. Ogroman broj restorana, luksuznih hotela, disko-klubova i barova garantuju zabavu za svakoga.
Što se prirodnih lepota tiče, na ovom poluostrvu nalaze se mnoge pećine, stene i lagune. U obližnjim gradovima Matanzas i Kardenas možete uživati u razgledanju mnogih istorijskih i ekoloških znamenitosti. Isplati se posetiti i nestvarno lepi park Rio Kanimar u kojem možete odabrari vožnju brodom, jahanje i druge aktivnosti, ili jednostavno leći na travu i odspavati.
Kubanski raj privlači i ronioce, ribolovce i druge zaljubljenike u more. Postoji više od trideset ronilačkih lokacija, a more je toliko čisto i prozirno da se navodno može videti do 30 – 40 metara u dubinu! Jastozi, korali, podvodne stene, ribe, kornjače, stari brodovi - samo su deo onog što možete videti roneći. Divna je stvar što temperatura nikada ne pada ispod 24 stepeni, čak ni zimi.
Oko 15.000 soba, kategorizovanih od dve do pet zvezdica, svake godine primaju turiste, koji sve češće posećuju ovaj karipski dragulj. Jedan od simbola je hotel Varadero International, izgrađen još davne 1950. godine.
Sve u svemu, ako imate dovoljno novca i vremena, svakako posetite Varadero. Jedno je sigurno - nećete pogrešiti. Foto: Emmanuel Huybrechts, Phil Bartle/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: