Sani: Sve vrvi od luksuznih jahti

Prestižna marina za brodove sa luksuznim smeštajem?

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

08:25

Default images
Foto: YouTube Printscreen

Mnogima je prva asocijacija “Porto Montenegro” u Tivtu. Ipak, još atraktivnija luka nalazi se na drugom kraju Balkana, u živopisnom mestu Sani na severu Grčke, koja već godinama privlači ljubitelje jahti iz celog sveta.

Smešten 80 kilometara od Soluna, na zapadnoj obali Kasandre (prvi “prst” Halkidikija), Sani je poput Monte Karla u malom pakovanju. Ovde ćete pored prestižnih brodova naći i luksuzne butike, restorane s Mišlenovim zvezdicama, ali i hotele kao iz bajke. Ono što odmah po dolasku impresionira posetioca jeste jedinstvena marina za luksuzne brodove koja je poznata kao idealna polazna tačka za krstarenje oko Halkidikija, ali i Sporadima. Tako se, u šetnji marinom, mogu videti zastave SAD, Velike Britanije, Kanade, Rusije, Italije, ali i Srbije, kako se vijore na jahtama.

Posle proširenja i renoviranja, izuzetno moderna i atraktivna “Sani marina”, s površinom od 32.000 metara kvadratnih i vodom dubine tri metra, obezbeđuje 215 vezova za pojedinačne jahte i brodove koji su tu, pod zaštitom, usidreni 24 časa. Naravno, vezovi nisu rezervisani samo za velike jahte već i za manje brodove, idealne za istraživanje svih lepota na severu Grčke - Svete gore, Sitonije, Skijatosa...

Gradić se diči centralnim trgom oko kojeg se nalaze mnogobrojni restorani, barovi, prodavnice poznatih svetskih brendova, šetalište, galerije... Mesto odiše tradicionalnom grčkom, ali i mediteranskom atmosferom, i “ključa” kako preko dana, tako i u večernjim časovima.

Ukoliko želite da kupite “krpice” najpoznatijih svetskih brendova, na raspolaganju vam je veliki broj prodavnica. Uz to, imate mogućnost da uživate u bioskopu na otvorenom, u pabovima i diskotekama. Naravno, hoteli i vile u Saniju su superluksuzni, s pet zvezdica, a veliki broj soba i apartmana ima i privatne bazene.

Magične plaže sa belim peskom celom mestu daju posebnu notu (ima ih čak četiri), pa posetioci često imaju utisak da se nalaze negde na Karibima a ne na samo nekoliko sati vožnje od Srbije. Posebna priča je muzički festival na otvorenom koji se svake godine organizuje na Sani Hilu, pored drevne vizantijske kule. Oko gradića se prostiru borove šume i maslinjaci, a saobraćaja gotovo da i nema, zbog čega je ovo i jedinstveno ekološko mesto.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: