Mesta sa idealnom klimom 365 dana godišnje

Možda ne baš svih 365 dana, ali na svetu zaista postoje mesta gde ljudi nemaju problema s vremenskim promenama.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

18:32

Default images

Foto: Pixabay

Evo koje su to oaze sa savršenom klimom.

San Dijego

Foto: { pranav }/Flickr.com

Ovo je školski primer savršene klime. Nikada prevruće i nikada prehladno, s minimalnom količinom jutarnje magle. Ako igde postoji savršena temperatura - onda je to ovde.

Malaga, Španija

Foto: Romtomtom/Flickr.com

I dok vrlo malo turista uopšte zna da postoji ovaj raj na zemlji, oni znaju i da je klima ovde blagonaklona prema stanovnicima. Malaga se nalazi na mediteranskoj obali i ima jednu od najblažih zima u Evropi. Zamislite šta sve možete da radite kada znate da je vreme uvek savršeno.

Kanarska ostrva

Foto: Joao Carlos Medau/Flickr.com

Dovoljno su blizu ekvatora da je uvek toplo, a imaju i more i stalni povetarac koji održavaju tu temperaturu u normalnim okvirima. Kanari su među najlepšim ostrvima na svetu i nisu dobili ime po kanarincima nego po - psima!

Sidnej, Australija

Foto: Nicki Mannix/Flickr.com

Sidnej ima u proseku 340 sunčanih dana u godini. Za ostalih 25 postoji mogućnost peščane oluje koja parališe grad. Međutim, neka vas to ne obeshrabri, Sidnej je grad koji će vas naterati da zaboravite na sve svoje brige.

Loja, Ekvador

Foto: davidacostasilva/Flickr.com

Ovo je jedno od najsunčanijih mesta na svetu. Prosečna temperatura ovde se kreće u razmaku od samo dva stepena tokom cele godine. Loja je muzička prestonica Ekvadora, jer koja je bolja inspiracija od sunca?

El Paso, Teksas

Verovatno ste već čuli za ovo mesto, proslavila ga je salsa i kvalitetno povrće za ovaj veličanstveni sos. El Paso ima savršenu temperaturu i količinu padavina kako bi biljke bile zadovoljne. Pa ako su biljke zadovoljne, kako ne bi bili i stanovnici!

Oahu, Havaji

Foto: Thomas Shahan/Flickr.com

Havaji su maleni raj Sjedinjenih Država, ali mnogi turisti ovih ostrva susreli su se više s kišom nego sa suncem. Havaji imaju kišno razdoblje i mnogo različitih mikroklima koje mogu da igraju važnu ulogu u vremenskim promenama. Oahu ima najbolji odnos kišnih i sunčanih dana, pa se zato i nalazi na ovoj listi.

Nica, Francuska

Foto: Kurt Bauschardt/Flickr.com

Divna. Stvarno predivna. Šetajte ili vozite bicikl po obali dok vas prekrasno mediteransko sunce greje i daje vam osećaj kao da se nalazite u Kaliforniji. Bez brige, miris francuskog hleba i vina vratiće vas brzo natrag. Što uopšte nije loše!

Izvor: punkufer.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: