Severna Koreja zabranila strancima učešće u maratonu

Severna Koreja zabranila je strancima učešće na međunarodnim maratonu koji se u aprilu tradicionalno održava u Pjongjangu, zbog straha od širenja virusa ebole, saopštile su danas agencije specijalizovane za vođenje turista u tu izolovanu azijsku zemlju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

15:21

Default images
Beta / AP Photo/Wong Maye-E

"Naši severnokorejski partneri iz Pjongjanga su nam rekli da je Maraton Pjongjang 2015, od danas, zatvoren za amatere i profesionalne strane trkače", potvrio je u izjavi Rojtersu Nik Boner direktor "Korio tursa" sa sedištem u Pekingu.

Još jedna turistička agencija "Pionir turs" sa sedištem takođe u Kini koja vodi zapadne turiste u Severnoj Koreji, potvrdila je zabranu mada je Severna Koreja na hiljade kilometara od epicentara ebole koja je izbila na zapadu Afrike.

AP dodaje da su zvaničnici Severne Koreje zabranili strancima da učestvuju na najpopularnijoj turističkoj manifestaciji, jedanput godišnje u Pjongjangu, zbog stalne zabrinutosti oko širenja virusa ebole.

Iako nije bilo prijavljenih slučajeva ebole ni blizu Severne Koreje, Pjongjang je zatvorio "svoja vrata" za strane turiste u oktobru uvođenjem najstrožih mera na svetu protiv ebole, pošto su severnokorejski mediji javili da je "ebola stvorena u američkoj vojsci kao biološko oružje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: