Los Anđeles za početnike

Naravno da možete ceo svoj odmor u Los Anđelesu potrošiti na tematske parkove, razgledanje izloga na Rodeo Drajvu, ili u pokušajima da uslikate najbolju fotografiju znaka Holivud, ali da biste zaista iskusili kulturu i uzbuđenje zapadne obale i sam grad anđela - najbolje bi bilo da isprobate nešto od dole navedenog.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Petak, 30.01.2015.

08:25

Default images

Opservatorija Grifit
Ikona Los Anđelesa nalazi se u parku Grifit na vrhu planine Holivud. U ovoj opservatoriji održavaju se izložbe sa naučnom tematikom, ali vrhunac je svakako planetarijum u kojem možete uživati u predivnoj zvezdanoj predstavi.

Knjižara Hantington
Iako ste pomislili da se ovde nalaze samo prašnjave police sa raznoraznim knjigama - to ipak nije tako. Ova institucija dom je slavne slike Plavog dečaka, no ipak su najlepši vrtovi koji se prostiru na 12 hektara površine.

Ulica Olvera
Olvera ulica je otvorena pijaca prepuna kičastih suvenira, uličnih svirača u kojoj se nalazi i katedrala gospe od anđela. Uz sve to, ova ulica dom je jednom od najboljih meksičkih restorana u Americi.

Pijaca
Retka su mesta u Americi gdje možete kupiti svežu hranu direktno od proizvođača. Ova pijaca je jedna od njih. Svi proizvođači koji se nalaze u radijusu od 10 kilometara udaljenosti od Los Anđelesa imaju ovde svoj štand.

Geti muzej
Smešten na proplanku s predivnim pogledom na grad, Džej Pol Geti muzej je skriveni dragulj Los Anđelesa. Sve u vezi sa ovim muzejom je predivno: od zapanjujuće arhitekture, enterijera i predivnog pogleda - sve je tačno onako kako bi trebalo biti.

Plaže
Nijedna poseta Los Anđelesu nije potpuna bez jednodnevnog izležavanja na plaži. S jako velikim izborom možda će vam prvo biti problem da se odlučite za jednu na kojoj ćete provesti dan, ali kada jednom odaberete - odmor je zagarantovan.

foto: flickr.com/el slunko

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: