Kineska vlast u obračunu sa nepristojnim Kinezima

Kako Kina nastavlja svoju dominaciju na globalnoj sceni, partija na vlasti je veoma zabrinuta za reputaciju te zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 20.01.2015.

14:40

Default images

U poslednjem pokušaju poboljšanja nacionalnog imidža, vlasti su imale obračun sa kineskim turistima koji se neprimereno ponašaju u inostranstvu, piše news.com.au

Državni mediji su objavili da će Turistička uprava voditi evidenciju o problematičnim turistima i rangirati ih na osnovu njihovog ponašanja.

Šef turizma u zemlji, Li Jinzao, takođe je najavio novu taktiku javnog sramoćenja onih koji svojim nepristojnim ponašanjem utiču na Narodnu Republiku. Li takođe ohrabruje druge da prijave osobe koje se neprimereno ponašaju i slikaju ih kako bi imali i dokaze.

Oni koji se nađu na listi će navodno primati poruke, kada stignu na željenu destinaciju, koje će ih podsećati da se pristojno ponašaju.

Novi režim stupa na snagu zbog velikog broja incidenata koji su uključivali kineske turiste, uključujući i tinejdžera koji je na 3,500 godina starom Luksor hramu u Egiptu urezao svoje ime.

Ovo nije prvi put da je kineska vlada aktivna u usmeravanju svoje populacije što se tiče ponašanja u drugim zemljma.

2013. godine, Turistička uprava je sastavila vodič za “Civilizovane turiste” koji sadrži korisne savete kao što su ti da ne treba čačkati nos u javnosti, vršiti nuždu u bazenu ili krasti jakne za spasavanje iz aviona.

Foto: pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: