Neverovatan London bez struje (VIDEO)

Šta bi bilo kada bi se na kratko ugasila sva svetla jednog velegrada kao što je London? Mnogi od nas možda bi prvi put tada videli kako izgleda zvezdano nebo koje nas pokriva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2014.

10:48

Default images

Nikolas Buer počeo je rad na filmskom projektu "Blackout City" u avgustu 2013. godine, polako prikupljajući snimke Londona koje je potom uvrstio u svoj film.

Buer objašnjava kako je namera ovog ekperimenta da pokaže ljudima kako bi nebo nad nama izgledalo da nema svetala velegrada.

“Ideju da snimim ovakav prvi put sam dobio kada sam pročitao članak o nestanku struje u Londonu 1994. godine. Tada su ljudi masovno zvali policiju prijavljujući čudne oblake koji im lebde iznad kuća. To je zapravio bio Mlečni put”, navodi on. “To me je navelo da razmišljam o tome kako su blešteća svetla grada učinila da mnogi od nas izgube veze sa svetom prirode, postajući izolovani od realnosti.”

Prizori koje vidimo u konačnoj verziji zapravo su nastali tokom dana, da bi potom u montaži bili “zamračeni”.

Zvezdano nebo snimljeno je posebno, a Buer je vodio računa o tome kako će usnimiti sazvežđa, ne bi li postigao što veću preciznost na snimku.

Blackout City from Nicholas Buer on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: