Jelka ispred Notr Dama - poklon ruske vlade

Katedrala Notr Dam u Parizu dobila je božićnu jelku zahvaljujući neočekivanom patronu - ruskoj vladi. Usred tenzija između Rusije i Zapada oko Ukrajine, ruski ambasador u Francuskoj rekao je da je "drvo poruka mira".

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

15:10

Default images

Kada je glavni sveštenik Notr Dama prošlog meseca rekao ambasadorima da su katedrali neophodna finansijska sredstva za veliko drvo, Rusija se prva ponudila da pomogne.

Ambasador Aleksandar Orlov rekao je AP-u da su pomislili da bi drvo bilo "lep poklon", ali nije želeo da kaže koliko je koštalo.

On je insistirao da božićno drvo nema nikakve veze sa politikom niti sa problematičnim pokušajem prodaje francuskog ratnog broda Rusiji. Zvaničnici Notr Dama obećali su da će iduće godine tražiti božićnu jelku od Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: