Brazilski TAM menja letove zbog vidovnjaka

Brazilska aviokompanija TAM odlučila je da promeni broj leta jednog svog aviona jer je jedan vidovnjak predvideo da će se avion srušiti odmah po poletanju, prenose danas brazilski mediji.

Izvor: Beta

Subota, 22.11.2014.

14:14

Default images

Veoma poznat u Brazilu, vidovnjak Žuselino Nobrega da Luš pobrinuo se da svoja predviđanja budu sačuvana kod notara.

Prema njegovim rečima, avion leta JJ3720 predviđen u sredu, 26 novembra u 10.30 (GMT) na relaciji Sao Paulo-Brazilija imaće problema s turbinama i srušiće se na jednu zgradu u glavnoj aveniji Sao Paula, odmah po poletanju.

Kompanija, koja je zbog toga promenila broj leta na JJ4732, saopštila je da je bezbednost putnika prioritet zbog čega je, kako je navela, ozbiljno uzela u obzir upozorenje vidovnjaka.

Regionalna služba bezbednosti vazdušnog saopbraćaja kao i piloti skrenuli su pažnju kompaniji da avioni nikada ne nadleću glavnu aveniju Sao Paula pri poletanju.

Mediji navode da je vidovnjak to predvideo još 2005. godine i da je navodno takođe predvideo pogibiju britanske princeze Dajane 1997. godine i smrt brazilskog predsedničkog kandidata Eduarda Kamposa prošlog avgusta.

Međutim, Nobrega da Luš nije pogodio ishod predsedničkih rezultata 2006. godine i rekao je da će vakcina protiv side sigurno biti otkrivena 2008. godine.

Foto: Deni Williams / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: