Srbija ima veliki potencijal za biciklistički turizam

Dunavski centar za kompetenciju (DCC) u saradnji sa Jugocikling kampanjom promovisaće danas u Turističkoj organizaciji Srbije razvoj potencijala cikloturističke mreže Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.11.2014.

09:48

Default images

Foto: Dustin Gaffke / Flickr.com

Biciklistički turizam ima veliki potencijal koji se može videti na primeru Euro Velo rute šest, koju u Austriji godišnje koristi 700.000 turista, a u Srbiji je taj broj još na niskom nivou.

Prema podacima TO Majdanpek za 2012. godinu, oko 15.000 biciklista je prošlo Euro Velo rutom šest u Srbiji. S obzirom na to da u turizmu postoji sve veća potreba za korišćenjem održivih vidova transporta, razvoj biciklističkih staza kao i pratećih infrastrukturnih kapaciteta neophodan je u procesu daljeg razvoja turističkih proizvoda Srbije, koji će u krajnjoj liniji dovesti do uspostavljanja organizovanog ciklo-turizma na nacionalnom nivou.

DCC planira da u predstojećem periodu osnuje regionalni biciklistički produkt klub. Na taj način, ključni akteri iz oblasti biciklizma iz četiri zemlje (Hrvatska, Srbija, Bugarska i Rumunija) biće povezani u jedinstvenu mrežu kako bi se povećala efikasnost u procesu poboljšanja infrastrukturnih kapaciteta biciklističkih staza Srbije i regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: