Air Serbia prevezla dva miliona putnika u 2014.

Nacionalna avio-kompanija Air Serbiadanas je dostigla broj od dva miliona putnika u 2014. godini, što je za 70 odsto više putnika u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.10.2014.

12:32

Default images

Dvomilioniti putnik je Marina Jovanović (28) iz Kikinde, koja je tim povodom na poklon dobila dve povratne karte u biznis klasi ka bilo kojoj destinaciji na kojoj Air Serbia leti direktno. Ona kaže da još nije odlučila gde će putovati.

"Za Air Serbia je treći kvartal bio istorijski i rekordan po ostvarenim rezultatima i danas imamo rast od 70 odsto po broju putnika i nadam se da ćemo do kraja ove godine imati možda 2,2 miliona putnika", izjavila je novinarima direktor za korporativne poslove Air Serbia, Maja Gedošev. Ona je kazala da su u toku i planovi za prekookenaske destinacije i izrazila očekivanje da će Air Serbia i tim letovima moći da obraduje svoje putnike do kraja 2015.godine. Flota Air Serbia sada broji 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona - 10 erbasova i pet aviona ATR, navela je Gedošev.

"U toku ove godine smo otvorili 10 novih destinacija, od kojih je poslednja bila Tirana 23. septembra ove godine, i iskreno se nadamo da ćemo uskoro moći da vas obradujemo sa još par destinacija u regionu", kazala je Gedošev.

Usluge Air Serbia izmedju jula i septembra ove godine koristilo je 730.00 putnika, što je za 74 procenta više u odnosu na 419.000 putnika, koliko je prevezeno u istom periodu 2013. godine.

Deo kompanije, Air Serbia Cargo, takođe je ostvario rast od 64 procenta u odnosu na prošlu godinu, sa ukupno 669 tona prevezenog tereta tokom trećeg kvartala 2014.

Avgust je bio rekordan mesec u istoriji avio-kompanije, jer je 239.000 putnika koristilo usluge Air Serbia, što predstavlja povećanje od 71 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Prva polovina avgusta je bila naročito aktivna, jer je u tom periodu 180.000 ljudi putovalo ovom avio-kompanijom. Aviolet, čarter brend Air Serbia, koji je počeo sa radom u maju ove godine, obavio je 520 letova u toku letnje sezone i prevezao 90.000 putnika.

Air Serbia je 26. oktobra ove godine proslavila prvu godinu rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: