Kazahstan: Kupanje u kavijaru na kaspijskoj obali

Šta pokloniti čoveku koji ima sve? Možda putovanje u Kazahstan?

Izvor: Guardian

Četvrtak, 23.10.2014.

14:40

Default images

Foto: THOR / Flickr.com

“Spa tretman sa crnim kavijarom za prave gurmane” samo je jedna od usluga koja će se nuditi u kazahstanskom Kenderli odmaralištu, koje će biti otvoreno za nekoliko godina.

Ako “kupka” u ribljim jajašcima nije za vas, možda će vam se dopasti “ples sa fokama”, takođe jedna od ponuda ovog mesta.

Kazahstan do sad nije privlačio veliki broj turista, iako i te kako ima šta da ponudi.

Odmaralište će se nalaziti na obali Kaspijskog mora, a ako bude završno na vreme, očekuje se da će privući po pola miliona turista svake godine.

Rusija se smatra tržištem koje najviše obećava, ali vlasnici očekuju da će privući i ostale stanovnike bivšeg Sovjetskog Saveza, kao i Turske.

Izgradnja Kenderlija koštaće 3,3 milijarde dolara i očekuje se da će biti “izuzetno obalsko odmaralište 21. veka, najbolje na Kaspijskom moru i odlična destinacija za domaće i strane turiste, koja će doneti bogatstvo celom regionu”.

Bila bi velika šteta da Kenderli dočeka sudbinu Avaze, odmarališta u Turkmenistanu, otvorenog pre pet godina, koje je takođe očekivalo veliki broj posetilaca, a zapravo ostalo pusto.

Ipak, Kazahstan ima određene prednosti u odnosu na tu zemlju, naročito zbog grada Astane, koji je ove godine posetio veliki broj ljudi. Sledeće se očekuje još više posetilaca, budući da su uvedene vizne olakšice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: