Moskva dobila prvi halal hotel

Moskva je otvorila prvi halal hotel i tok kao prvi u Rusiji, a njegovi vlasnici imaju želju da privuku veći broj turista iz islamskih zemalja.

Izvor: Klix.ba

Četvrtak, 23.10.2014.

10:01

Default images

"Oko 70 posto naših gostiju je iz prekookeanskih zemalja, a 13 posto od njih, nekih 5.000 osoba, dolaze iz islamskih zemalja, posebno Irana. Naši islamski turisti konstantno su pitali za odvojene sobe za molitvu i poseban meni. Želeli smo da se svako kod dođe oseća kao kod kuće", rekla je Ljubov Šijan, direktorka marketinga Aerostar hotela.

Hotel je prošao kroz rigorozne procedure da bi se sertifikovao kao halal hotel. Islamski zvaničnici Rusije odobrili su ovu uslugu od ovog meseca.

"Opremili smo 20 soba od 308 za molitvu. U njima se nalazi sve što je potrebno za molitvu, kao i mali kompas koji pokazuje smer u kom se nalazi Meka", rekla je Šijan.

Svi koji odsednu u ovom hotelu koji se nalazi na severu Moske, dobiće i kopiju Kurana. Takođe, šampon i sapun u sobama je sertifikovan kao halal i ne sadrži životinjske masnoće ni alkohol.

Sobe za molitvu odvojene su za muškarce i žene, a postoji i posebna kuhinja u kojoj se kuva isključivo halal hrana.

"Tu nećete naći svinjetinu ni šunku. Svo posuđe je novo i nikada nije korišćeno", rekao je šef kuhinje Vitalij Ukhanov za AFP.

Diskrecija je zagarantovana. Islamski turisti imaće posebne stolove koji se nalaze u istoj prostoriji gde su smešteni i drugi gosti i neće imati halal znakove, a usluživaće ih poseban tim konobara.

Foto: Image courtesy of arztsamui at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: