“Budi dobra panda, budi dobar turista”

Televizijska reklama u Kini čiji je cilj da podseti svoje stanovnike kako bi trebalo da se ponašaju na putovanju, zaista je neobična.

Izvor: Daily Mail

Petak, 17.10.2014.

18:20

Default images

Glavnu ulogu igra “panda” koja baca đubre na ulice, “upada” u kadar ljudima koji pokušavaju da se fotografišu i čak mokri na javnim mestima.

Snimana u Sidneju, serija reklama o “civilizovanoj pandi”, delo je agencije DDB China Group i do nedavno se emitovala na državnoj televiziji kao “javno servisno obaveštenje”, ali je bez objašnjenja povučena.

Dok obilaze znamenitosti Sidneja, pande se u bizarnom videu, ponašaju u najmanju ruku nepristojno.

U prvom scenariju panda drema i zauzima celu klupu u parku, pre nego što je jedna žena probudi i upozori na ponašanje.

Druga panda za to vreme šeta parkom i ispija vodu iz flašice, koju potom baca preko ramena.

Reklame se završavaju rečima: “Budi dobra panda, budi dobar turista”.

Inače, Kina mnogo ulaže u edukaciju svojih stanovnika, jer su se turisti iz ove zemlje više puta našli na listi najnepristojnijih na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: