"Rab je raj za nudiste"

Iz Amerike stižu nove pohvale na račun hrvatskog turizma. Ovoga puta komplimenti su upućeni ostrvu Rabu i njegovoj ponudi svima onima koji vole da letuju - goli.

Izvor: 24sata.hr

Sreda, 01.10.2014.

09:03

Default images

Foto: Arcadiuš/Flickr.com

Ugledni američki mesečnik The Atlantic objavio je priču o hrvatskom ostrvu Rabu, tačnije o naturizmu, nudizmu i svemu onomu što ovo ostrvo nudi ljudima koji preferiraju takav oblik letovanja.

Autor članka Tristan Rutherford vrlo detaljno opisuje kako su on i njegova supruga, inače dugogodišnji naturisti, uživali u lepotama Raba.

"Rab je dragulj u kruni hrvatskog Jadranskog mora. Baš kao i 1.199 ostalih ostrva u Hrvatskoj, i Rab nudi pijace poput talijanskih koje obiluju plodovima mora. Njegovim rustičnim enterijerom dominiraju mirisi ruzmarina, majčine dušice i bora.

U grada Rabu koji je udaljen nekoliko kilometara od kopna, vidljivo je negovanje domaćih proizvoda. U supermarketima se prodaju lokalne namirnice, a i trajekti su vlasništvo zajednice. Ostrvo je ukrašeno i sitnim i tajnim uvalama. Nije stoga čudno što je evropski naturistički bum započeo upravo ovde, odmah početkom 20. veka", detaljno opisuje autor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: