Ovo je najbrži način ukrcavanja u avion

Svaki put kada zaposleni na aerodromu najavi da je došao trenutak da se putnici ukrcaju u avionu dešava se sledeće – nervozni putnici počinju da se guraju ka kapiji samo kako bi otkrili da je pred njima još čekanja dok se avion puni ljudima od straga ka prednjoj strani, piše "Daily Mail".

Izvor: Daily Mail

Utorak, 23.09.2014.

15:36

Default images

Naravno, stvari se mogu dodatno pogoršati usled onih koji pokušavaju da se proguraju preko reda dok se ostatak putnika u avionu bori za prostor u odeljcima za odlaganje stvari.

Za sve one koji su ubeđeni da postoji bolji i efikasniji način ulaska u avion, test popularne emisije „Myth Busters“pokazao je da su u pravu.

Serija je otkrila da sistem ukrcavanja koji koristi najveći broj avio-kompanija – prvo biznis klasa a potom zone sa kraja aviona, predstavlja najsporiji način od šest isprobanih tehnika.

Koristeći repliku aviona sa 173 sedišta, bilo je potrebno 24 minuta i 29 sekundi da svi putnici sednu na svoje mesto koristeći standardni sistem.

Sa druge strane, najbrži metod ukrcavanja uključivao je karte sa neobeleženim sedištima. Za 14 minuta i 7 sekundi prvo je napunjena biznis klasa, a potom su do svog sedišta došli i drugi putnici koji su nasumice birali svoja sedišta po ulasku u avion.

Iako je ovo bio najbrži metod, on je imao najmanje zabeleženo zadovoljstvo putnika.

Metod „obrnute piramide“ imao je najveće zadovoljstvo putnika. Putnici ekonomske klase ukrcali su se u avion od repa aviona ka kokpitu. U pitanju je bilo treće najbrže ukrcavanje sa vremenom od 15 minuta i 10 sekundi.

„Vilma“ metod je postigao drugo najbolje vreme sa 14 minuta i 55 sekundi. U pitanju je sistem po kom se prvo zauzimaju mesta pored prozora, srednja sedišta i na kraju mesta pored prolaza.

Kombinacija „Vilma“ metoda i zona – četvrti najbrži scenario, napunio je avion za 15 minuta i 7 sekundi, dok je peti najbrži metod uključivao slobodan ulazak putnika u avion sa obeleženim sedištima (17 minuta i 15 sekundi).

Profesionalno osoblje aviona usmeravalo je putnike ka njihovim sedištima i pomagalo sa ručnim prtljagom koji je trebalo da bude odložen u odeljke za prtljag ili je morao da bude čekiran jer je bio prevelik.

Tokom istraživanja, 5 odsto putnika dobilo je instrukcije da usporava proces ukrcavanja kako bi simulacija bila što vernija pravom iskustvu.

Foto: Image courtesy of artur84 at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: