Etihad uveo kratke letove za Australiju iz Beograda

Aviokompanija "Etihad ervejz" omogućila je letove iz Beograda do Australije, a celo putovanje će trajati između 21 i 22 sata, izjavio je generalni menadžer te kompanije za Srbiju Đorđe Vukotić.

Izvor: Beta

Petak, 19.09.2014.

19:34

Default images

"Etihad ervejz je obezbedio najbrže veze u istoriji ka Australiji. Totalno vreme putovanja iznosi manje od 24 sata, po prvi put od kada postoje vazdušne veze između Australije i Srbije", rekao je Vukotić novinarima u australijskoj ambasadi.

On je precizirao da se tokom puta preseda samo jednom, u Abu Dabiju, odakle "Etihad" u saradnji sa strateškim partnerom "Virdžin Australijom" leti za Sidnej, Melburn, Pert i Brizbejn.

"Etihad i Er Srbija sa dva leta dnevno do Abu Dabija i perfektnim konekcijama ka četiri grada koja sam pomenuo pokrivaju Australiju najbolje do sada", istakao je.

Direktor Er Srbije Dane Kondić je ocenio da se Beograd razvija kao glavni regionalni centar za putovanje ka daljim destinacijama. Upitan koliko će iznositi cena karte do Australije, odgovorio je da to zavisi od sezone.

Na pitanje da li očekuje putnike za Australiju iz drugih zemalja regiona, Kondić je odgovorio da se Beograd nalazi "na raskršću" i da se razvija kao glavni regionalni centar za putovanje ka daljim destinacijama.

Ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini ocenila je da su njena zemlja i Srbija sada mnogo bliže, i da je ta veza značajna za Australiju, koja je "prvoklasna turistička destinacija".

Foto: Image courtesy of potowizard at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: