Beč: Otvoren Muzej saobraćaja „Remize“

U bivšoj zgradi Remize Erdberg nedavno je otvoren novi Muzej saobraćaja Bečkih linija. U muzeju su predstavljena istorijska i moderna vozila a tu su i interaktivni sadržaji za bolji uvid u 150 godina dugu istoriju javnog saobraćaja Beča.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

08:30

Default images

Prostor gde je smešten novi muzej bio je do 1990. godine depo-stanica (Remize) za tramvaje koja je podignuta još davne 1900. godine.

Novootvoreni muzej je pravo mesto za čitavu porodicu sa mnogo izloženih istorijskih eksponata – pre svega tramvaja i autobusa. Ukupno 14 različitih tematskih ostrva omogućuju uzbudljivo putovanje kroz istoriju javnog prevoza u Beču. Od tramvaja koje su vukli konji iz 1860. preko otvaranja bečkog metroa 1978. do danas.
Foto: © Johannes Zinner
Multimedijalni metro-simulator omogućava posetiocima da trasu svih pet bečkih metro-linija dožive sa mesta vozača. Posetioci muzeja mogu da preuzmu i ulogu konduktera. U muzeju je takođe izložen autobus koji je 1976. godine pri rušenju mosta Rajhsbrike pao u Dunav.
Foto: © Johannes Zinner
Ulaznica u muzej košta 6 evra za odrasle, za decu od 15 do 18 godina - 4 evra a za decu do 15. godine je ulaz slobodan.

Za sve posetioce muzeja organizovan je prevoz - oldtajmeri dovoze goste direktno iz centra grada do muzeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: