Obiđite Rim džogirajući

Želite da posetite Rim i ostanete u formi? Zahvaljujući džoging turama koje se organizuju u večnom gradu, turisti će moći da obiđu sve znamenitosti grada i ostanu u kondiciji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.09.2014.

14:34

Default images

Foto: Emanuele / Flickr.com

Svi oni zabrinuti šta silne pice i sladoledi čine njihovoj liniji sada mogu da obiđu grad i to u zoru, kada većina turista i dalje spava.

Kristin Karstensdoter, mlada Šveđanka, osnovala je svoju kompaniju za džoging ture 2012. iskoristivši manjak ponude na tržištu posle treniranja za rimski maraton. "Stalno sam bila napolju, trčala sam gradom, i videla sam sve ove turiste kako idu u grupama ili trče sami i pomislila sam kako bi bio kul pokazati im Rim koji ja vidim kada trčim", rekla je ona AFP tokom jutarnjeg sprinta.

Od 9 ujutru, mala grupa od maksimum šestoro, okuplja se ispred impozantnog Zamka svetog anđela na obali Tibra i kreće na turu koja obuhvata i obilazak Španskih stepenica, fontane Trevi i Panteona.

Dok Rimljani pijuckaju espreso ili su uveliko na poslu, popločane ulice grada relativno su prazne i grupa može da čak i zastane i od vodiča čuje sve o istoriji najpoznatijih spomenika grada.

Od Amerikanaca do Japanaca, Litvanaca i Šveđana, zaljubljenici u trčanje dolaze iz celog sveta. Ima ih svih uzrasta, od 14-godišnjaka do 65-godišnjaka.

Grupa prelazi oko sedam kilometara za jedan sat i niko ne mora da bude preterano u formi. Karstensdoter kaže i da rado u grupe prima i početnike. "Neki su na početku zabrinuti jer ne znaju da li će moći da izdrže, ali na kraju svi budu prijatno iznenađeni", rekla je ona.

Karla, studentkinja iz Salvadora, išla je na jednu turu jer je zaintrigirala ideja da grad obiđe na drugačiji način. "Lagodnije otkrijete grad šetajući, ali je trčanje zabavnije, naročito u grupi", rekla je ona.

Njeni drugovi iz grupe, Amerikanci Kevin i Mora Kvin odlučili su da posetu Rimu počnu džoging turom.

"Mnogo nam se dopada, to je sjajan način da vidite Rim", rekla je Mora. "Možete da osetite ljude i ulice, da steknete utisak gde ste ali i da brzo vidite grad", dodao je Kevin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: