Da li ovo putovanje vredi 120.000€?

Zbog sve većeg zanimanja ljudi za istraživanjem arktičkih predela okovanih ledom, za dve godine kreće prvo putovanje kruzerom do tog područja.

Izvor: B92

Petak, 12.09.2014.

11:39

Default images

Ovo jedinstveno iskustvo putnike će koštati od 16 do 120.000€, piše CNN. Veliki kruzer planira prvo putovanje u 2016. godini sa 900 putnika, a plan je da pro]u kroz arktički Severozapadni prolaz.

“Do sada je kroz ovaj prolaz prošlo puno manjih ekspedicija, čak i neki komercijalni brodovi, ali nikada kruzer. Umesto 100, ipak ćemo imati 900 ljudi”, rekao je potpredsednik “Crystal Cruisesa” Tomas Mazloum, zadužen i za planiranje puta.
Tim Soper ima zadatak da kruzer sigurno prođe kroz Prolaz, a već je imao slično iskustvo s brodom “The World” pre dvije godine: “The World je sličnih proporcija kao i kruzer, ali ipak je imao manje putnika, oko 250, i još toliko članova posade.”

Ova avantura je predviđeno da počne 16. avgusta 2016, a "Crystal Serenity" kruzer će krenuti na put kroz Severozapadni prolaz, koji će povezati rutu od Enkoridža na Aljasci, do Njujorka. Naravno da je ovo krstarenje već rasprodato, ali organizator i dalje pravi "stendbaj" spisak u slučaju da neko odustane od 32-dnevne pustolovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: