Rusija beleži pad prodaje aranžmana

Rusko turističko tržište beleži oštar pad prodaje zbog masovnog bankrota turističkih agencija tokom samo jednog meseca.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.08.2014.

18:37

Default images

Preliminarni podaci pokazuju pad od 25 odsto, a do kraja avgusta cifra može da se promeni i to ne na bolje, rekla je danas novinarima izvršna direktorka Udruženja turoperatera Rusije, Maja Lomidze.

Ona je ukazala da je takav pad prodaje, potpuno nekarakterističan za avgust, posledica dešavanja na turističkom tržištu.

Prema njenim rečima, koje prenosi Fimarket.ru, sa tržišta mogu da nestanu manji turoperateri.

"Neke od manjih kompanije mogu da počnu da rade kao turističke agencije ili da se povuku sa tržišta, ali ozbiljnije posledice se ne očekuju", rekla je Lomidze.

U poslednjih mesec dana sa problemima se suočio niz kompanija na turističkim tržištu. Zbog toga što nisu uspele da ispune svoje obaveze prema klijentima bankrotirale su agencije Neva, Ruža vetrova svet, Ekspo-tur, Ideal-tur, Lavirint i Intaer. Desetine hiljada njihovih klijenata je oštećeno.

Mnogi turisti su ostali van granica zemlje sa neplaćennim smeštajem u hotelima i bez povratnih karata.

Udruženje “Turpomosch” (savez turoperatera osnovan za pomoć turistima u nepredviđenim slučajevima) do sada je potrošilo 218 miliona rubalja (šest miliona dolara) na evakuaciju turista bankrotiranih agencija iz odmarališta, rekao je vršilac dužnosti rukovodioca Rosturizma, Oleg Safonov.

Cifra nije konačna i još može da se promeni, jer nisu svi agenti dostavili račun, ali se on nada da neće premašiti 225 miliona rubalja.

Foto: ddpavumba / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: