Manastiri, vinarije i banjski smeštaj za posetioce Iriga

Opština Irig predstavila je svoje turističke potencijale među kojima se najviše ističu fruškogorski manastiri, banja Vrdnik, vinarije, ali i značajni kapaciteti hotelskog smeštaja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.08.2014.

13:10

Default images

Vršilac dužnosti Turističke organizacije Irig, Ljubomir Aleksić, izjavio je da je ta opština jedna od najmanjih u Srbiji, ali da čini četvrtinu nacionalnog parka Fruška gora i ima oko 1.000 smeštajnih kapaciteta u dva hotela i značajan broj u privatnom smeštaju.

Afirmaciji tog kraja, prema njegovim rečima, u znatnoj meri doprinose turističko-privredne i kulturne manifestacije kojima je opština Irig bogata, kao i banjski turizam koji se vezuje najviše za izvore termalne vode.

Što se tiče smeštajnih kapaciteta u opštini, najveći broj je u banji Vrdnik koja raspolaže sa preko 900 ležajeva.

Pored hotela Termal, koji ima oko 300 ležajeva, u ponudi je i novoizgrađenih hotel Premijer akva sa više od 100 kreveta, a veliki broj ležajeva je u privatnom smeštaju u oko 80 registrovanih domaćinstava.

Opština Irig može se pohvaliti i s raspoloživih 800 mesta za poslovne susrete, a posetioci koji se odluče da posete ovaj kraj mogu da se odmore i predahnu u nekom od dvadesetak restorana i kafića, dodao je on.

Od pravoslavnih fruškogorskih manastira, osam se nalazi u opštini Irig. U iriškom kraju održavaju se i brojne manifestacije koje okupljaju turiste, među kojima su brojni festivali.

Predstavnica banje Vrdnik Dunja Arbutina smatra da bogatstvo ove turističke destinacije čine lekovite termo-mineralne vode, čist planinski vazduh, kao i veliki broj sunčanih dana.

Onima koji odluče da posete banju, kazala je, na rasploaganju su različite vrste terapija, a u narednom periodu sve više će se razvijati programi relaksacije, kao i vanstandardne usluge.

Na današnjoj konferenciji predstavljene su hotelske usluge i kapaciteti, proizvodi vinarije "Kovačević", i potencijali preduzeća "Atos fruktum" koje se bavi održavanjem voćnjaka jabuka.

Kako je najavljeno, u planu je izgradnja etno-naselja Irig, koje će imati oko 20 bungalova u podnožju kule Vrdnik.

Foto: Image courtesy of franky242 at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: