Sve što morate da vidite kada posetite Ganu

Bilo da se radi o prvoj poseti Gani, ili su vas njene prirodne lepote navele na ponovni povratak, u Gani ima stvarno puno toga da se vidi i doživi.

Izvor: Dnevnik.hr

Utorak, 19.08.2014.

08:40

Default images

Preko milion turista svake godine poseti Ganu, a tropska klima koja ovde ne posustaje cele godine čini ovu regiju popularnom destinacijom za zaljubljenike u divljinu i prirodu.

Saznajte koje destinacije morate posetiti ako se ikad nađete u Gani.

Pijaca Kejetia

Smeštena je u samom centru Kumasia i za ovu pijacu se govori da je najveća u zapadnoj Africi. Sa 11.000 štandova i preko 40.000 radnika, ovo je stvarno poseban grad s neverovatnim bioritmom. Ovde ćete naći sve od sandala do tradicionalne hrane. Iako je velika, ipak ne privlači previše turista pa su prodavači neretko iznenađeni posetom stranaca. Uvek možete angažovati vodiča koji će vas sprovesti po pijaci kako biste pronašli ono što tražite i kako bi vas uputio u pravilan način pregovaranja.

Dvorac Cape Coast

Ovaj dvorac bele fasade nalazi se u samom srcu Cape Coasta i predstavlja pravo istorijsko čudo koje ni dan danas nije u potpunosti istraženo. Tamnice i prostorije za robove mesta su koja obavezno morate posetiti jer se u njima nalaze originalne sprave za mučenje. Isto tako i palata guvernera se mora videti jer je prava suprotnost od strave koju doživite u tamnicama.

Nacionalni park Kakum

Ako vas zanima divljina Gane, nacionalni park Kakum je pravo mesto. Ova prašuma dom je za ugroženu vrstu šumskih slonova, 300 vrsta ptica, colobuc majmune i otprilike 600 vrsta leptira. Uz životinje i biljke glavna atrakcija je viseći most koji se nalazi na 40 metara visine.

Iskusite pravi Kumasi vudu obred

Sve počinje turom po muzeju posvećenoj praktikovanju vudu običaja kod plemena Kumasi, a završava se pravim vudu obredom. Lokalni sveštenici izvesće pred vama pravi pravcati obred koji će se završiti plesom kostimiranih plesača.

Utočište Boabeng-Fiema

Ova mala zajednica zaštićenih šuma najbolje je mesto u Gani na kom možete susresti dve različite vrste majmuna. Beli i crni colobus majmuni i Lowe mona majmuni. Obe vrste lokalno stanovništvo smatra svetima.

Nacionalni park Mole

Ovaj nacionalni park najveći je i najbolje opremljen razervat u državi, a posetioci u njemu lako mogu videti slonove i antilope. Hijena i lav se isto tako mogu pronaći, ali to je već prava ekskluziva.

Selo Nzulezu

Ovo jedinstveno selo najbolje je posetiti tokom kišne sezone kada je nivo vode puno viši nego u sušnom periodu. Ova zajednica svoje je kuće izgradila na samoj vodi, smeštene na drvenim stubovima u području koje je bogato pticama i ostalim životinjama. Najbolji način da dođete do sela je da se spustite niz reku kanuom.

Busua

Kako ne bi sad ispalo da je Gana samo za istraživanje, ona ima i prelepe plaže na kojima možete uživati u suncu i predobrim koktelima. Restorani s morskom hranom i popularne surferske lokacije su ono što je ovde jednostavno – sjajno.

Uprkos svemu šta nudi, Gana je 108. od 139 država na svetu po popularnosti među putnicima.

Foto: Image courtesy of domdeen at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: