Grdelička regata spaja ekologiju i zabavu

Niz Južnu Moravu na delu od Grdelice ka Leskovcu danas je održana Grdelička regata. Reku, koja je zbog velike količine smeća pre nekoliko godina dobila naziv Tužna Morava, prvo su očistili volonteri a onda su u improvizovanim plovilima i gumenim čamcima uživali u spustu.

Izvor: Izvor: B92

Subota, 16.08.2014.

19:12

Default images

Više od 100 učesnika, uglavnom na traktorskim i kamionskim unutrašnjim gumama, plovilo je niz Južnu Moravu. Meštani Grdelice, koji čitavog leta nemaju pijaću vodu, sa oduševljenjem su prihvatili spust niz reku. Devojke su uglavnom kormilarile, a momci su bili pogonska snaga .

Regata se održava devetu godinu zaredom a Grdeličani imaju i plan šta da rade ako dođe do prokopavanja kanala Dunav - Egejsko more.

Iako su volonteri čistili Južnu Moravu ipak je bilo i onih neobaveštenih koji su prazne limenke piva bacali u reku. Na regati je bilo i onih koji nisu imali plovila ali guma bez posade.

U Grdeličkoj regati aktivno je učestvovala i mikrofonska kocka naše televizije. Kako je bilo na regati, pogledajte u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: