Sokobanja: Letovanje u „srpskoj Švajcarskoj“

Iako vremenske ne(prilike) ovog leta baš ne idu naruku turističkim poslenicima u banji pod Ozrenom, gostiju, ipak, ima, i to iz svih krajeva Srbije, ali i iz okolnih zemalja.

Izvor: D. STOJANOVIÆ

Petak, 01.08.2014.

08:50

Default images

Prema zvaničnim podacima, ovde trenutno uživa oko 8.000 turista, na šta treba dodati bar još 20 odsto onih koji borave „na divlje“.

Za ovogodišnju turističku sezonu „banjci“ su se maksimalno pripremili, jer, uostalom, ovde mnogi žive od turizma. Pored lekovitih faktora - vode i vazduha, posetiocima su na raspolaganju velelepni akvapark u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa „Podina“, veliki broj izletišta, kao i mnogobrojne kulturno-zabavne manifestacije koje gotovo svakodnevno oplemenjuju dešavanja u ovoj „srpskoj Švajcarskoj“, kako je svojevremeno ovu banju nazvao naš prirodnjak Jovan Cvijić.

Cene smeštaja i ishrane ostale su na lanjskom nivou, uz tradicionalno gostoprimstvo i bogatu kuhinju sa starim, narodnim jelima u nekom od mnogobrojnih hotela i restorana, tako da svaki gost može da prilagodi troškove svom džepu i ode zadovoljan, pa i uz onu Nušićevu krilaticu „Sokobanja, Soko-grad - dođeš mator, odeš mlad“.

- Ovo leto će, pre svega, obeležiti manifestacioni turizam,dosta dobre zabave za sve kategorije i sve uzraste gostiju - kaže Ljubinko Milenković, direktor Organizacije za turizam i kulturu. - Tokom banjskog leta koje će trajati 100 dana, smenjivaće se pozorišne predstave, koncerti i druge priredbe. Polufinale 52. internacionalnog festivala „Prva harmonika“ upravo je završeno, a finale je zakazano za 15, 16. i 17. avgust.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: