CG: Dođite na maraton u ležanju

Prijave za nastup mogu se podnositi do 2. avgusta, a učesnici ne moraju biti isključivo iz Crne Gore, nego iz bilo kog kraja sveta.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

08:28

Default images

Foto: Timothy Krause/Flickr.com

„Lezi hlebu da te jedem, diž’ se ćebe da ja legnem!“ Ova „himna“ Crnogoraca koja se samo kroz viceve provlači kao deo njihovog mentaliteta čuće se pod nebom etno-sela „Montenegro“ u Breznima kod Plužina 3. avgusta na tradicionalnoj „olimpijadi u leškarenju“, u hladovini stogodišnjeg hrasta.

Prijave za nastup mogu se podnositi do 2. avgusta, a učesnici ne moraju biti isključivo iz Crne Gore, nego iz bilo kog kraja sveta, a prvak će zaraditi 300 evra. Vreme ležanja je neograničeno, pa ko izdrži.

Održaće se i „crnogorski maraton“ na 50 metara, a „najbržem dugoprugašu“ sledi nagrada, kao i takmičenje u brzom kucanju poruka na mobilnom telefonu, a najboljem sledi takođe 50 evra.

Ukupni troškovi ove manifestacije su 1.060 evra. A u to su uključeni voditelj programa (50 evra, plus ozvučenje 250), kao i takmičenja u tri discipline (150), pehar za najboljeg džabalebaroša (80 evra), i za sudije isto toliko.

- Za ovu našu olimpijadu čulo se i na kraj sveta - kaže Milonja Blagojević, jedan od krivaca, što će Piva 3. avgusta biti epicentar izležavanja. - Počeće izložbom fotografija Dobrislava Bajovića Bajonea pod nazivom: „Đe možemo odmarati u debeloj ladovini u durmitorskom i pivskom kraju“. Svi su dobro došli, a da ležati nije nimalo lako uverili su se takmičari prošlih sezona. Najgore je kad pritisne fiziološka potreba, a nema se kud, no u vreću za spavanje. Na sreću, to se još nije dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: