Sve više zainteresovanih za letnji odmor na Kopaoniku

Manifestacija "Dani borovnice" upotpunila je turističku ponudu Kopaonika i doprinela sve većoj zainteresovanosti turista da letnji odmor provedu na toj planini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2014.

16:08

Default images

Gosti Kopaonika mnogli su ovog vikenda da posete manifestaciju "Dani borovnice" i da učestvuju u tradicionalnoj berbi tog bobičastog voća na lokalitetima Nacionalnog parka.

Petu godinu za redom, pokrovitelj manifestacije je Nacionalni park Kopaonik, MK Mountain Resort, Turističko-sportska organizacija Raška i Turistička organizacija opštine Brus.

Samonikla borovnica se prostire na oko 300 hektara na Kopaoniku, bere se ručno krajem jula i početkom avgusta, a posetioci su za vreme manifestacije degustirali proizvode od organske borovnice, učestvovali u pešačkim turama zajedno sa beračima i uživali u bogatom foklkloru potkopaoničkog kraja.

Održavanje manifestacije upotpunilo je turističku ponudu Kopaonika tokom leta, a sve veća potreba za kvalitetnim odmorom u prirodi, doprinela je povećanom interesovanju za planinski letnji odmor, pa se samo u hotelskom kompleksu MK Mountain Resort do kraja leta očekuje 30.000 noćenja, saopštila je ta kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: