Ko voli nudizam, a ko kupaće kostime?

Dok je plaža i dalje omiljena destinacije većini turista, njihove preferencije na plaži se razlikuju. Neki više uživaju kad su goli, a neki uživaju u šarenilu kupaćih kostima... Saznajte šta otkriva novo istraživanje o navikama turista na plažama tokom odmora.

Izvor: Izvor: magazin.hr

Subota, 26.07.2014.

21:35

Default images

Najnovije istraživanje uključivalo je 12.000 turista iz 24 zemlje i pet kontinenata. Tema je bila ponašanje i preferencije tokom putovanja, a pokazalo se da su Evropljani ti koji najviše vole da budu goli na odmoru.

Gotovo trećina austrijskih turista priznalo je da vole da se sunčaju goli na svojim putovanjima - što je ista brojka kao i kod njihovih suseda Nemaca.

Na pitanje o njihovim turističkim navikama, 28 posto putnika iz Austrije i Njemačke priznalo je da vole da budu goli na plažama.

Između ostalog, istraživanje je potvrdilo da su plaže i dalje najomiljenije turističke destinacije.

“Plaže su najpopularnija destinacija i stoga svake godine napravimo istraživanje o navikama i preferencijama turista na plažama”, izjavio je Džon Morej, potpredsednik i generalni menadžer stranice Expedia.com koja je napravila istraživanje.

Za razliku od žena iz drugih delova svijeta, žene iz Evrope su te koje će se najverovatnije na plaži sunčati u toplesu, na vrhu liste su Austrijanke, čak 49 posto.

Špankinje su na drugom mestu sa 42 posto i Nemice na trećem sa 39 posto njih koje vole na plaži biti u toplesu.

Pokazalo se da za Britance i Amerikance golotinja na plaži tokom odmora baš i nije ugodna. Samo 12 posto Britanaca skinuće se na plaži, kao i 13 posto Amerikanaca.

Širom sveta golotinja na plaži je uobičajenija među muškarcima (18 posto) nego kod žena (6 posto).

Istraživanje je pokazalo i da su najskromniji turisti iz Azije. Samo dva posto Japanaca, tri posto turista iz Južne Koreje i četiri posto Tajlanđana priznalo je da se sunčaju goli na odmoru. No, Japanci su priznali da im je prijatno videti žene u toplesu.

Ni Špancima nije mrsko videti golotinju na plaži. Njih 74 posto su to priznali. S druge strane, Brazilci su priznali da vole minijaturne kupaće kostime.

Izvor: magazin.hr
Foto: maxwelld candids / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: