Koštunići: Atrakcija noćenja u buretu

SAN generala Jovana Čekovića da njegovo rodno mesto Koštunići postanu jedan od najlepših turističkih bisera Srbije polako, ali sigurno postaje java, pišu Novosti

.

Izvor: Novosti.rs/V. Iliæ

Subota, 26.07.2014.

08:50

Default images

Nedaleko od golih zidina nedovršenog hotela niklo je novo naselje sa brojnim vajatima, dva restorana, plažom na jezeru reke Čemernice, sportskim terenima... Ravnogorsko selo podno Suvobora ovog leta postalo je omiljeno izletište Čačanima, Gornjomilanovčanima, Valjevcima, Beograđanima...

Pre četiri godine, izgrađeno je pet vajata i gornji restoran, pre dve nikao je i restoran na reci, a prošle godine i sedam čardaka.

"Ove godine napravili smo naselje kaca, odnosno nekadašnjih devet kaca preuredili smo u dvokrevetne sobe, što je posebna atrakcija za turiste, naročito za one iz inostranstva", kaže Ljiljana Gačić, direktorka TRC “Momčilo Čeković”.

"Sa novim naseljem Devet Jugovića imamo oko 70 kreveta na raspolaganju za goste, a sledeće u planu nam je izgradnja bazena".

Eko-naselje u Koštunićima leži na oko 500 metara nadmorske visine, omeđeno je brdima, a nedaleko je i Ravna gora, zbog čega je, kažu ovdašnju meštani, ovo selo u prošlosti godinama bilo namerno zaostavljano. Ovuda protiče Čemernica, koja je pregrađena betonskom branom na oko 300 metara ispod naselja sa vajatima, tako da je ovde sada jezero duboko oko 1,9, a široko 30 metara. Jezero ima lepo uređenu plažu, a voda je puna ribe, pa je moguće i pecati.

"U restoranima se služi zdrava hrana, uglavnom specijaliteti karakteristični za ovo područje - sir, kajmak, proja, kačamak, kupus iz zemljanog lonca, ali ima i kuvanih jela, kao i jela sa roštilja, pa i specijaliteti od ribe", kazala nam je Ljiljana.

"Pored toga, ovde se služe i sokovi, pekmezi, marmelade, kao i alkoholna pića iz naše fabrike biohrane “Grab”. Sve je sto posto prirodno, bez kozervansa, i sokovi su samo od ceđenog voća".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: