Na Drinskom jezeru sutra Somovijada

Na Drinskom jezeru kod Malog Zvornika sutra i u subotu održava se sedamnaesta ribolovno sportsko-turistička manifestacija "Somovijada".

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.07.2014.

10:41

Default images

Foto: ted_rocket/Flickr.com

Prvog dana lov na somove počeće oko 14 sati i trajaće do 21 sat, a u subotu od šest ujutro do 12 časova, posle čega je proglašenje pobednika.

Učesnici će okušati ribarsku sreću na takmičenju u lovu soma "varalicom" i "bućkom", na šest kilometara jezera.

Na prošlogodišnjoj "Somovijadi" učestvovala su 102 ribolovca iz Srbije i inostranstva, a pobednik je bio Branislav Stanković iz Šapca sa ulovom teškim tri kilograma i 550 grama.

Po četvrti put, takmičenje je deo turističke manifestacije "Drina je smisao života" koja traje od 24. do 27. jula.

Program sadrži i i skijanje na vodi, splavarenje Drinom, takmičenje u pravljenju riblje čorbe - "Zlatni kotlić".

Organizatori su Turistička organizacija i udruženje sportskih ribolovaca "Drinsko jezero", a pokrovitelj Opština Mali Zvornik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: